Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı, geçen hafta otopark işletmecisinin saldırısıyla bir arkadaşlarını kaybeden Ulus Rüzgârlı Sokak esnafına taziye ziyaretinde bulundu. Milletvekillerinin de eşlik ettiği ziyarette, CHP İl Başkanı Adnan Keskin, öldürülen Mehmet Karagöz’ün ailesine hukuki anlamda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Rüzgârlı Sokak’ta yol boyu ücretli otoparka karşı çıkan esnaf yürüyüş gerçekleştirmiş, yürüyüş sırasında bir otoparkçı silahını çekerek kalabalığın üzerine kurşun yağdırmıştı. Olayda hayatını kaybeden 21 yaşındaki Mehmet Karagöz’ün ailesine ve Rüzgârlı esnafına taziye ziyaretinde bulunan CHP’liler, olayın kapanmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. CHP Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz, Nihat Yeşil; Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya ve tüm meclis üyeleri Rüzgârlı Sokak’a giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Esnafı tek tek ziyaret eden kalabalık grup, olayın sorumlularının yargılanmasının takipçisi olacaklarını kaydetti. Olayın olduğu gün de Rüzgarlı esnafına destek ziyaretinde bulunduklarını belirten Doğan Yılmazkaya, “İstedik ki il başkanımız, milletvekillerimiz ve tüm meclis üyelerimizle esnafımızın acısını bir kez daha paylaşalım.” dedi.

“SORUMLULARIN YARGILANMASINI İSTİYORUZ”

Öldürülen Mehmet Karagöz’ün çalıştığı işyerine giden CHP’liler burada Ahmet İbiş tarafından karşılandı. Taziyeleri kabul eden İbiş, ziyaret için teşekkür ederek, sorumluların yargılanması için milletvekillerinden destek istedi. “Başka Mehmetler ölmesin.” diyen İbiş, bir kişi ölmeden sorunun çözülebileceğini kaydetti. İbiş, “Biz isterdik ki Mehmet ölmeden bu sorun ortadan kalksın. Sorumluların yargılanmasını istiyoruz. En alttan en üste kadar kim varsa yargının karşısına çıksın istiyoruz. Sayın milletvekillerinin de konunun takipçisi olmalarını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

“HUKUKSAL ANLAMDA AİLEYE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Ziyarette konuşan İl Başkanı Adnan Keskin, “Bir can gittikten, bir kardeşimiz hayatını kaybettikten sonra Melih Gökçek televizyona çıkıp ‘otoparkları kaldırıyoruz’ dedi. Aylardır, yıllardır devam eden bir sorunun çözümü için iki dakikalık bir açıklama yetiyorken neden bir canın gitmesi beklendi?” diye konuştu. Hukuksal olarak aileye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Keskin, “Biz sorumluların yargı karşısına çıkması için, olayın üstünün örtülmemesi için hukuksal anlamda her türlü desteği vermeye hazırız. CHP olarak çok güçlü, yetenekli avukatlarımız var. Bu işin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“OTOPARKLARDAN BUGÜNE KADAR NE KADAR GELİR ELDE EDİLDİ, AÇIKLANSIN”

Rüzgârlı esnafına ziyaret etmeden önce Bülent Ecevit Siyaset Okulu’nda basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Adnan Keskin, yürürlüğe girdiği günden beri yol kenarı otoparklardan elde edilen gelirlerin açıklanmasını istedi. Otopark uygulamasının Ankaralıları perişan ettiğini savunan Keskin, “Büyükşehir Belediyesi’nin, ANFA’nın ve bu şirketin otoparkları kiraladığı üçüncü şahısların ne kadar para topladığı, bu paraların ne kadarının gelir olarak belediye kasasına girdiği kamuoyu tarafından bilinmelidir.” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ‘göreve’ davet eden Keskin, otopark ve ulaşım sorununun çözümü için raylı sistemlerin bir an önce arttırılarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.