Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin, aralarında gazeteciler, yargı ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 200 kişinin seçimler öncesinde gözaltına alınacağı, Zaman gazetesi ile birlikte bazı gazetelerin tüzel kişiliklerine yönelik operasyonlar yapılacağı iddiasını içeren paylaşımlarıyla ilgili, “Bu bir sindirme operasyonudur. Devleti ele geçirmiş olan AKP partisi devleti kullanarak kendisine munhalif olan herşeyi susturmak için bir baskı ve devlet eliyle bir terör uygulamasına girmektedir.” dedi. Acar, gözaltı ve operasyonların seçim öncesinde yapılmak istenmesini “Büyük bir korkunun eseri. Çünkü artık AKP devri kapanmaktadır.” şeklinde değerlendirdi.

Seçime bir hafta kala, bugüne kadar tüm paylaşımları doğru çıkan, Fuat Avni'nin dile getirdiği iddiaların 'artık korkunun zirveye çıktığının açık göstergesi' olduğunu savunan Gürkut Acar, şu ifadeleri kullandı: “Özellikle basın ve yayına karşı taraf gözetmeksizin, sadece muhalif olanlara yönelik bu operasyonlar demokrasiyle kesinlikle bağdaşmamaktadır. Sadece Zaman gazetesine değil, Cumhuriyet gazetesinde Cumhurbaşkanı'nın uluslararası savaş mahkemesinde yargılanmasına sebebiyet verebilecek olan MİT TIR'larıyla ilgili Can Dündar'ın Cumhuriyet'te çıkan haberlerine karşı dün Cumhurbaşkanı'nın açıkça söylediği 'bunu yanına bırakmayacağım' sözü açık ve kesin bir şekilde bütün özgür basına yönelmiş bir tehdittir. Demokrasi tehditle bağdaşmaz. Demokrasi hoşgörü rejimidir. Hoşgörünün olmadığı yerde demokrasi olmaz.”

Fuat Avni'nin bugünkü iddiaları için 'vahim' ifadesinin bile hafif kalacağını vurgulayan Acar, “Dehşet verici bir olaydır. Demokrasi adına dehşet vericidir. Cumhuriyet rejimi adına dehşet vericidir. Türkiye'de artık cumhuriyetin temellerini sökmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı olarak seçilmesine rağmen AKP'nin Genel Başkanı gibi davranmaya devam etmektedir. Bunun rejimle bağdaşır tarafı yoktur.” dedi.

ANAYASA'YI İHLALDEN VE VATANA İHANETTEN YARGILANACAKLAR

Gürkut Acar, operasyon ve gözaltı iddiasının 7 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekilliği seçimi öncesine denk gelmesiyle ilgili şöyle konuştu: “Kesinlikle büyük bir korkunun eseridir. Korkmaktadırlar. Çünkü artık AKP'nin devri kapanmaktadır Türkiye'de. Bu dönemin kapandığını kendileri de görüyorlar ve işlenmiş olan yolsuzlukların, hırsızlıkların ve komşu ülkelerdeki terör olaylarını desteklemenin hesabının verilmesinden korktukları için böyle bir baskı ve devlet terörü haline getiriyorlar. Valileri, kaymakamları kendilerinin il, ilçe başkanı gibi kullanma hakkı yoktur, Anayasa'ya göre. Yaptıkları tamamıyla Anayasa'nın ihlaline girmektedir ve düştükleri gün Anayasa'yı ihlalden yargılanacaklarını biliyorlar. Özellikle MİT TIR'larının ülkeninin dışındaki terör örgütlerine silah götürüyor olması, bizim Anayasa'mıza ve yasalarımıza göre operasyon yetkisi olmayan istihbarat teşkilatının bu şekilde TIR'larla silah taşıyor olması nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanacakları gibi ayrıca vatana ihanet suçundan da yargılanacakları bir ortamın gelmesinin korkusu ve telaşı içindedirler.”