Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, yandaş olmayan kanallara uygulanan yasağın seçimle ilgili olduğunu belirterek, bu hukuksuzluğun medyanın ötesinde siyasi partilerin sesini kısma operasyonu, halkın gerçekleri duyma özgürlüğüne engel olma girişimi olduğunu söyledi.

Kütahya’da partisinin seçim çalışmalarına katılan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, şehirle ismi bütünleşen Zafer Meydanı vazo önünde partilerle bir araya geldi. Halkın haber alma özgürlüğüne engel olmanın, siyasilerin sesini kesme girişimi olduğunu ifade eden Gök, "İktidar medyayı susturarak oy hırsızlığı yapıyor." dedi.

Açıklamasında, "Demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından biri de medya özgürlüğüdür." diyen CHP Grup Başkanvekili, parlamenter rejimin üç temel ayağı yasama, yürütme, yargının yanı sıra artık demokrasilerde medyada, medyanın özgürlüğü de bunlarla beraber tarif ediliyor hatırlatmasında bulundu.

Medyaya ağır baskılar uygulandığını belirten Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların son örneğini geçtiğimiz günlerde Tivibu ve Digiturk’ten sonra şimdi Türksat'ta görüyoruz. Türksat'ın yapacağı bir uygulamayla kimi televizyon kanallarının yayınlarına son verme anlayışı ortaya çıkmış durumdadır. Bunların tümü hukuksuzdur. Tümü anayasamız ve yasalarımız çerçevesinde demokrasimizde olmayan uygulamalardır. Bu elbette bir korkunun ifadesidir. 1 Kasım seçimlerine çok az bir zaman kalmışken hükümet, kendi oluşturduğu havuz medyası dışında başka kesimlerin sesini çıkarmasına izin vermeyen bir anlayışla seçimlere de gölge düşürmeye, seçimlere şaibe karıştırmaya devam ediyor. Doğal olarak medya, halkın haber alma hakkını, halkın haberleşme hürriyetinin olduğu bir kuruluştur. Ama medyanın bir kısmına hükümetin, iktidarın bizzat seçimler arefesinde getirmiş olduğu yasak onların halktan korkması gerçeğinden başka birşey değildir. Medya bu özgürlükler alanının daraltılmasıyla Türkiye'de muhalefetin sesininde programları anlatma olanakları da oldukça güçleşmiştir.”

"AKP MEDYAYI SUSTURARAK, OY HIRSIZLIĞI YAPIYOR"

Bu tablo içerisinde baktığımız zaman sadece televizyon kanalları değil, Türkiye'de AK Parti dışındaki tüm partilerin kendilerini anlatacakları platform kalmadığını kaydeden CHP Grup Başkanvekili, “Bu nedenle bu yapılan medyanında ötesinde siyasi partilere de bir operasyondur.1 Kasım seçimlerine yönelik bir operasyondur. Seçimlere şimdiden gölge düşürmeye ve şaibe karıştırmaya yönelik bir operasyondur. Bir oy hırsızlığıdır. Muhalefetin diğer partilerin görüşlerini anlatmasına fırsat verilmeyecek bir düzenin yaratılmasının en ağır örneklerinden bir tanesidir. Hukuksuzdur. Anayasamızda yeri yoktur. Hukukumuzda yeri yoktur. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Medyanın karartılmasından korkanlar bilecektir ki, Cumhuriyet Halk Partisi ve AKP dışındaki herkes gerçekleri halkla birleşerek, bugün bizim Kütahya'da yaptığımız gibi paylaşacak ve halkımızla omuz omuza AKP ve iktidarın yarattığı bu hukuksuzluğun 1 Kasım seçimlerinden sonra derhal önüne geçecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.