CHP Gaziantep Gençlik Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı'na istihbarat toplama ve örtülü ödenek kullanma yetkisi verilmesini protesto etti.

CHP Gaziantep Gençlik Kolları üyeleri, Yeşilsu Parkı’nda toplanarak Cumhurbaşkanı'na istihbarat toplama ve örtülü ödenek kullanma yetkisi verilmesine tepki gösterdi. 'Yeni çıkarılan örtülü ödenek ile yeni faili meçhuller mi yapacaksınız?' pankartı açan CHP’liler, "Gizli örtülü dediniz memleketi yediniz', 'Savaşa değil, barışa bütçe' sloganları attı.

Basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya, "Çıkarılan bu yasa ile Cumhurbaşkanı'na da örtülü ödenekten pay verilmiştir. Yoksulun parasına göz dikilmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde AKP’ye yardım etmek için örtülü ödenekten pay aldı." dedi.

"HALKIN KAN AĞLIYOR, SEN HALA EGOLARININ TATMİNİ PEŞİNDESİN"

Anayasa'nın ayaklar altına alındığını belirten CHP Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Edip Volkan Albayram ise “Cumhurbaşkanı hazretleri meydanlarda adeta bir siyasi parti lideri gibi Anayasa'yı değiştirmek için 400 milletvekili verin diye bağırıyor. Yav senin 400 milletvekiline ihtiyacın mı var? Bu yapılan değişikliklerle zaten Baas rejimini ülkeye taşımış oldun. Ortalık işsiz kaynıyor, esnaf kepenk kapatıyor, öğrenciler okulu bırakıyor, bir baba evine meyve alamadığı için intihar etmek istiyor. Ey Cumhurbaşkanı hazretleri halkın kan ağlıyor, sen hala egolarının tatmini peşindesin.” şeklinde açıklamalarda bulundu.