CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla siyah kurdele taktı ve sosyal medyadaki 'Medyama Dokunma' hashtag'ine destek verdi. Yarkadaş, siyah kurdele eyleminin seçimler bitene kadar bütün teşkilatlarda uygulanacağını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının ardından, toplumun her kesiminde büyük tepki oluştu. Tepki gösteren CHP Milletvekili Yarkadaş, Bugün TV binasına gelerek yöneticilere destek oldu.

Kayyum atamasını ve medyaya baskıyı eleştirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yakasına siyah kurdele takan Yarkadaş, sosyal medyada başlatılan 'Medyama Dokunma' hashtag'ine destek verdi.

Özgür medyaya yönelik hukuksuz işlemleri protesto ettiklerini belirten Yarkadaş, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde içinde bulunduğumuz binaya gelerek haksız ve hukuksuz el koyma işlemine karşı tepkisini gösterdi. Önceki günlerde sayın Genel Başkanımızla konuşmuş ve medyaya yönelik baskıları protesto etmek amacıyla CHP olarak siyah kurdele takma eylemi başlatma kararı almıştık. Medyaya yönelik baskıları, medyanın susturulmaya çalışılmasını yakamda gördüğünüz siyah kurdele ile CHP olarak protesto edeceğiz. Siyah kurdele nedir? Bir tepkinin ve protestonun ifadesidir. Çünkü bugün itibariyle artık Türkiye'de özgür medyanın yayın yapabilme şansı daha da azalmıştır. Bu baskıların karşısında biz CHP olarak hukuki anlamda tepki göstereceğiz. Hukuki yolları arayacağız ve demokratik tepilerimizi göstereceğiz. Yayın organların, hangi düşünceye sahip olursa olsun özgürce yayın yapabilmelerinin ve kendilerini ifade edebilmelerinin mücadelesini edeceğiz. Ama kamuoyunda da bir duyarlılık yaratmak, tepki göstermek amacıyla CHP medyaya baskıları izleme komisyonu olarak siyah kurdelelerimizi takacağız. Tüm parti örgütümüze de bu siyah kurdeleleri en azından seçimler bitene kadar takmalarını da söyleyeceğiz" dedi.

#MEDYAMADOKUNMA

Sosyal medyada başlatılan 'Medyama Dokunma' eylemine destek verdiklerini belirten Yarkadaş, "Kanaltürk, Bugün tv, Bugün Gazetesi çok geniş bir kesim tarafından izlenen, takip edilen yayın organlarıdır. Sanırım bu televizyonun izleyicileri 'Medyama Dokunma' adı altında internette bir kampanya başlattılar. Ben de onunla ilgili bir tweet attım. 'Medyama Dokunma' diye. Çünkü ben arkamda görmüş olduğunuz gazete ve televizyonun hiçbir fikrine katılmasam da bu gazete ve televizyonun özgür bir biçimde yayın yapabilmesi için mücadele etmeyi bir insanlık görevi olarak görüyorum. Sonuçta hiç kimse benim gibi düşünmek zorunda değil" ifadelerini kullandı.