Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce insanın da yaralandığı canlı bomba saldırısının gerçekleştiği meydanla ilgili flaş bir öneri geldi. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, bombanın patladığı Gar Meydanı isminin 'Barış Meydanı' olarak değiştirilmesini önerdi. Meydana da 'Barış Anıtı' dikilmesini istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci gün toplantısı bu akşam gerçekleşti. Toplantıya Ankara Tren Garı önündeki bombalı saldırı damgasını vurdu. Meclis'in AK Partili İkinci Başkanı Ali İhsan Ölmez saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Ardından söz alan CHP Meclis Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, patlamanın gerçekleştiği meydanın isminin 'Barış Meydanı' olmasını teklif etti. Meydana bir de anıt dikilerek 'Barış Anıtı' isminin verilmesini isteyen Yılmazkaya, konuşmasında, "Tarihimizin en korkunç saldırısının gerçekleştiği bu meydanın isminin, orada can verenlerin istediği gibi yaşaması için Barış Meydanı yapmalıyız. Bu konuyu gündeme getirmeli ve karar almalıyız." dedi.

CHP grubunun bu önerisinin hayata geçmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk gününde yazılı önerge olarak verilmesi gerekiyor. Önergenin Meclis tarafından önce İsimlendirme Komisyonu'na gönderilmesi, ardından da tekrar Meclis'ten üçte iki çoğunluk oyuyla geçmeli. Söz konusu önerinin yazılı önerge olarak Meclis'in Kasım ayındaki toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. CHP'li Doğan Yılmazkaya, yazılı olarak da önerge vereceklerini belirterek, isim değişikliği konusunda ısrarcı olduklarını vurguladı.