Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile birlikte HDP’ye yönelik saldırılar nedeniyle parti genel merkezine ziyarette bulundu. CHP heyetini, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder karşıladı.

"BUNU YAPAN HIRSIZLIKTAN SABIKALI"

CHP heyeti, ziyaret öncesi HDP Genel Merkezi’nde saldırılar sonucu yanan bölümde incelemelerde bulundu. HDP'li Sırrı Süreyya Önder de CHP heyetine bilgi verdi. Önder, "Polis, işini bitirene kadar nezaret ediyor ondan sonra dışarı çıkarıyor. Dışarıda başka bir polis tesadüfen 'dur bakayım' diyor. Çocuk da hırsızlıktan sabıkalı, bunu yapan. Buradan bilgisayar götürüyor giderken yanında." ifadelerini kullandı.

Kısa görüşmenin sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, dün Türkiye’nin çeşitli illerinde çok ciddi sorunlar yaşandığını kaydetti. Tekin, “Bugün grup başkan vekilim, genel başkan yardımcımız ve milletvekili arkadaşımızla HDP’yi ziyaret edip olay yerine baktığımızda dehşete kapıldığımızı da ifade etmek istiyorum. Eğer Ankara’nın göbeğinde parlamentoda grubu olan bir siyasi partiye böyle bir muamele yapılıyorsa gerçekten hepimiz açısından çok kaygı verici bir sorunun olduğu da altını çizerek söylemek istiyorum. Bütün bunları bu ülkeyi yönetenler, Ankara’yı yönetenler bu meseleyi bilmeden önlem almamaları son derece düşündürücüdür." diye konuştu.

“MÜNFERİT BİR OLAYIN ÖTESİNDE GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRILMASI GEREKEN BİR OLAYDIR”

Tekin, şöyle devam etti: ”Umut ediyorum ki, bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için başta CHP olarak bizler olmak üzere bütün siyasi partilerin daha sağduyulu davranması lazım. Özellikle Sayın Başbakan’ın ve hükümet yöneticilerinin bu manzara karşısında detaylı bir araştırma yaparak nasıl olduğu, hangi gerekçelerle olduğu, bildiğimiz kadarıyla burada kameralar var. Kameraların dışında sokakların tamamında mobese sistemi var. Bu anlaşılıyor ki, sıradan, münferit bir olayın ötesinde geniş çaplı araştırılması gereken bir olaydır. Umut ederim ki benzer olaylar bir daha yaşanmaz. Ben bütün HDP yöneticilerine geçmiş olsun diyorum.”

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Toplumsal barışın bozulmaması için herkesin sağ duyulu davranması gerektiğini söyleyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bizler ve HDP’ye ya da çeşitli sivil toplum örgütlerine çok görevler düşüyor. CHP olarak bu sürecin bilinci içindeyiz. Türkiye’de zaman zaman sorunlar yaşanmıştır ama böyle bir sorunun bir daha yaşanmaması için hep birlikte sorumlu davranmalıyız. Başta Sayın Başbakan’ın dün yaşanan sorunun detaylı bir şekilde, özellikle kamu yöneticilerinin de içinde olduğu bazı eylemlerin araştırılması gerektiğine inanıyorum.”