CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’ın Kırşehir mitinginde AKP ismini vermeyerek, imalı olarak ona oy verilmesi hususunda yaptığı açıklamaları nedeniyle Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Mardin’de çeşitli incelemeler yapan CHP heyeti ile birlikte bulunan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’ın Kırşehir mitinginde AKP ismini vermeden imalı olarak ona oy verilmesi hususunda açıklamalarda bulunmasını eleştirdi. Kırşehir mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'yı ihlal suçu işlediğini belirten Mahmut Tanal, ”Anayasa ihlal suçu eşittir vatana ihanet suçudur. Bu açıdan dolayı suç duyurusunda bulunacağım. Bunun için hazırlıklara başladık. Çarşamba günü suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

"DİNE KURBAN OLSUNLAR"

Cumhurbaşkanlığı sarayına dünya ikincisi olan imam atanması ile ilgili bir soruya ise Tanal, “Dine kurban olsunlar. Dinimiz haramı, yolsuzluğu, rüşveti kabul etmez. Bunlar din üzerinden siyaset yapıyorlar. Maalesef vatandaşlarımızın dini değerleri ile oynuyorlar. Dini değerlerimizle alay eden bakanları kolluyorlar, koruyorlar. Bu dini siyasete alay ediyorlar. Din üzerinden siyaset rantı elde ediyorlar. Ama Müslüman kardeşlerimiz bunların yaptıkları hırsızlıkları, yolsuzlukları eziyetleri unutmayacak. Ve onun da cezasını 2015 Haziran ayında sandıkta gösterecekler.” dedi. Bu arada, iş adamı Şeyhmus Duyan CHP heyetine ve toplantıya katınlara yemek verdi.