Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bitlis eski İl Başkanı Çetin Yavuz, Hakların Demokratik Partisi’nden(HDP) Bitlis milletvekilliği için aday adaylık başvurusu yaptı.

CHP, yapılacak olan milletvekilliği için Bitlis’ten aday adayı çıkaramazken, CHP’li eski İl Başkanı Çetin Yavuz ise, partisinden istifa ederek HDP’den aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Aday adaylığı ile ilgili Bitlis’in Tatvan ilçesinde basınla bir araya gelen Çetin Yavuz, AK Parti’nin iktidarına son vermek için HDP’den aday adayı olduğunu açıkladı.

AK Parti’nin eskiden demokrasi sözü verdiğini, şimdilerde güvenlik sözü verdiğine dikkat çeken Çetin Yavuz, demokrasi için, yolsuzluk ve hırsızlıklara dur demek için HDP’den milletin vekilliğine talip olduğunu ifade etti.

Daha güzel günler için her kesimden destek isteyen Yavuz, “Ülkemizde demokrasinin gelişmesine, ilimizin sorunların çözümüne katkıda bulunmak için HDP'den Bitlis milletvekili aday adayı oldum. İnşallah bu aday adaylığımız gerek ilimiz ve gerekse halkımız için hayırlara vesile olur. Bu konudaki en büyük hedefimiz inşallah hep birlikte Bitlisi, sanal Bitlis yapan AKP iktidarından kurtarıp gerçek halk kimliğine kavuşturmaktır.” diye konuştu.