CHP Ankara İl ve İlçe Gençlik Kolları, Sabah gazetesi önünde atılan manşetlere tepki amacıyla eylem yaptı.

Sabah Gazetesi önünde toplanan grup ellerindeki 'Sümeyye için seçim kumpanyası başlamıştır', 'İşiniz Gücünüz Tezgah' dövizleriyle slogan attı. Eylemde güvenlik güçleri sıkı güvenlik önlemleri aldı. Eyleme Ankara Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Ankara İlçe Gençlik Kolları Başkanlı üyeleri de katıldı.

Grup adına konuşan Gençlik Kolları Başkanı Yıldız, “4 gündür havuz medyası, yandaş medya ısrarlı bir oyunu manşetlerine taşımakta ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte de ısrarlı davranmaktadır. 4 gündür sabrediyoruz, sesimizi çıkarmıyoruz ama sanmasınlar ki bu manşetleri halkın kandırılmasını geçmişte kendi kurdukları kirli tezgahları Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden aklamaya çalıştıklarını görmüyoruz. CHP Ankara Gençlik Kolları’nın düzenlemiş olduğu bu eylem ne ilktir ne sondur. Habercilik, özgür gazetecilik, aydın gazetecilik, kalemler bu şekilde kullanılmaz.” diye konuştu.

“SÜMEYYE ERDOĞAN’I MİLLETVEKİLİ YAPMA HESABINIZ BUGÜN BAŞLAMIŞTIR”

Yıldız şöyle devam etti: ”Biz bu gazeteciliğe karşıyız. Halkın ve kamuoyunun gerçek gündemini yazsınlar. Ne tesadüftür ki 3 gazete dün aynı manşeti attı. ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiası var, Cumhuriyet Halk Partisi de bunun bir parçası’ dedi. Cumhuriyet Halk Partisi sizin gibi kirli oyunlara 90 yıl boyunca alet olmamıştır. Kirli oyunları ancak ve ancak siz bilirsiniz. Sümeyye Erdoğan’ı milletvekili yapma hesabınız bugün başlamıştır. Bunu kamuoyunun gençleri görmektedir."

Grup, basın açıklamasının ardından herhangi bir olay yaşanmadan dağıldı.