Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak üzere Tekirdağ’a geldi.

Saat 11.00 sıralarında Tekirdağ il sınırında partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, uzun araç konvoyu eşliğinde şehir merkezine giriş yaptı. Ardından Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Orta Camii Mahallesi’nde yaptırılan Dost Evi, Aşevi'nin açılışına katıldı. Parti otobüsüyle alana giriş yapan Kılıçdaroğlu, Süleymanpaşa Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Daha sonra tören alanına geçen Kılıçdardoğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve çok sayıda partili eşlik etti.

Burada bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Şundan hepiniz emin olmanızı istiyorum. Nerede bir CHP’li bir belediye varsa, orada sorunlarına çözüm vardır. Halka yakın politika üretmek vardır. O nedenle ben başta Trakya, Anadolu’nun değişik yerlerine dağılmış, bütün CHP’li belediye başkanlarına söylüyorum. Bütün sorunlara karşı, hep birlikte yüreklilikle mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeleyiz. Bizim mücadelemiz halka ve hakka hizmet etme mücadelesidir. Aydınlık yolumuzu sürdüreceğiz, herkesin bundan emin olmasını istiyorum. Güzel hizmetler yapılıyor. Tekirdağ’da 12-0 yaptığınız hepinize, Trakya’nın, Tekirdağ’ın yiğit insanlarına yürekten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Aşevi’nin açılış kurdelesi kesildi. Aşevi’ne geçen CHP Lideri, içeride bulunan engelli vatandaşlarla görüştü. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçti.
Kılıçdaroğlu’nu Başkan Kadir Albayrak kapıda çiçeklerle karşıladı. Başkanlık makamına geçen Kılıçdaroğlu, burada bir gazetecinin hükümete yakın bir gazete Sümeyye Erdoğan’a suikat iddialarıyla ilgili bir soru üzerine “Bakacağız, önce bir haberi okuyayım.” cevabını verdi.