CHP Genel Başkanı Tekin Bingöl Genel Merkezlerine yönelik saldırı sonrası açıklamada bulundu. Bingöl, "Siyah renkli bir araç bulvar yönünden geliyor ve tam genel merkezimizin girişine yakın bir yerde yavaşlıyor ve arka koltuktan birisi camı açıp 5 el ateş ediyor ve sonrada son sürat aksi yöne devam edip gidiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin genel merkezine yapılan silahlı saldırı sonrasında incelemelerde bulundu.
Yetkililerden bilgi alan Bingöl çıkışta bir basın açıklaması yaptı. Bingöl açıklamasında şu ifadelere yer verdi, "Siyah renkli bir araç bulvar yönünden geliyor ve tam genel merkezimizin girişine yakın bir yerde yavaşlıyor ve arka koltuktan birisi camı açıp 5 el ateş ediyor ve sonrada son sürat aksi yöne devam edip gidiyor. Tabi önümüzde bir seçim var. Türkiye’de son derece gergin günlerden geçiyor. Olayın daha geri planını öğrenmek adına emniyet mensuplarının çalışmalarının sonucunu bekleyeceğiz. Önceden farklı bir açıklama yapmak istemiyorum. Tahrik amacı da taşıyor olabilir. Çünkü CHP’nin bir tarihi geçmişi var. Böyle sıradan bir olaymış gibi de değerlendirmek istemiyoruz. Emniyet mensuplarıyla görüştüm 24 saat içinde bu olayı çözeceklerini ifade ettiler. Biz de 24 saatlik süreyi bekleyeceğiz. Yapılan çalışmalara sonrasında daha geniş bir açıklama yapacağız. Şimdilik sadece bununla yetinmek istiyoruz. Alacağımız bilgiler doğrultusunda daha geniş bir açıklama yapmayı uygun görüyoruz."


'CHP DAHA ÖNCEDEN DE ÇOK SAYIDA SALDIRIYA MARUZ KALMIŞTI'

Bingöl şunları kaydetti; "Bu tür saldırılar zerre kadar bize adım attırmaz bize. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir seçime gidiyoruz. Sağ duyulu davranacağız. Mutlaka bu konunun aydınlatılmasını da bekliyoruz. Arkadaşlarımızın yaptığı ilk incelemede herhangi bir hasar yok. Daha derin bakıyorlar. Zaten silahın kullanıldığı yerle genel merkezimiz arasındaki mesafe geniş olduğu için bir şey olacağını sanmıyoruz. Kameraları izledik görüntüler var. Emniyet mensupları da inceledi. Bu süre içinde bize gelen herhangi bir ihbar ya da böyle bir uyarı almamıştır. Ama Türkiye’de her an her şey olabilir. Sayın genel başkanımız bugün çok yoğun bir çalışma sürdürüyordu. Sonra da bir televizyon programına katılacak. Kendisine bilgi aktarıldı ama detayları kendisiyle daha sonra paylaşacağız. Silahın gerçekliğiyle ilgili bir kovan falan yok kuru sıkı da olabilir gerçek silah da. İnceleme sonunda ortaya çıkarılacaktır.”