Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) dolar kurundaki artıştan dolayı bin 600 lira fazla para ödeyen hacı adayları için kanun teklifi verdi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Bu ek yükün Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanması amacıyla bugün itibariyle kanun teklifi verdik. Bunun, bu yasama dönemi kapanmadan yasalaşması için diğer siyasi partilere ve Meclis Başkanlığı’na seslenmek istiyorum.” dedi.

CHP, dolardaki artış nedeniyle hacı adalarının daha fazla para ödemesiye ilişkin kanun teklifi verdi. Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Sezgin Tanrıkulu, “Kasım 2014’te Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarından alacak ücreti Euro'dan dolara geçirdi. Kasım ayından bu güne kadar da dolarda yaklaşık yüzde 20’lik bir artış meydana geldi. Her bir hacı adayına dolardaki bu artış nedeniyle bin 600 liralık bir ek yük gelmiş durumda. Bu ek yükün Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanması amacıyla bugün itibariyle kanun teklifi verdik. Bunun, bu yasama dönemi kapanmadan yasalaşması için diğer siyasi partilere ve Meclis Başkanlığı’na seslenmek istiyorum. Bin 600 lira hacı adayları bakımından büyük bir paradır. Yıllarca para biriktirmişlerdir. Ancak 8 bin lira civarında bir para biriktirmişlerdir.” diye konuştu.

Emeklilerden gelir vergisi kesilmesiyle ilgili gelişmeleri de değerlendiren Tanrıkulu, “Maliye Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklama tatmin edici değil. Emeklilerle ilgili olarak hiçbir artışın olmayacağı noktasında bir açıklama yaptı. Bu emeklileri yoksulluğa ve açlığa mahkum eden bir açıklamaydı. Ayrıca bu kesintinin yapılacağı noktasında bir çalışma olduğunu da biliyoruz.” dedi.