Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Ali Şeker ve Gülay Yedekçi dün AK Partili bir grup tarafından saldırıya maruz kalan Hürriyet gazetesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Milletvekili Yarkadaş, Hürriyet gazetesi yönetimine, bina girişinde kırılan camları utanç simgesi olarak kalması adına tamir etmeme teklifinde bulundu.

Gazete binasına gelen CHP’li vekiller, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’le görüştü. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında açıklama yapan milletvekilleri, saldırıyı sert bir dille eleştirdi.

Ziyaret sonrasındakonuşan Barış Yarkadaş, ziyaretlerinin sadece bir gazeteye yönelik dayanışma olmadığını, basın ve ifade özgürlüğü ile bir dayanışma olduğunu söyledi. Yarkadaş “ Eğer bugün Hürriyet gazetesine yapılan saldırılar benzer bir şekilde devam eder yeni gazeteler yeni televizyonlar ve yeni gazeteciler hedef alınmaya devam ederse Türkiye’de hiç kimse ne demokrasiden ne adaletten ve ne de özgürlüklerden bahsedebilir. “ diye konuştu.

Bu arada Yarkadaş, Hürriyet gazetesi yönetimine, bina girişinde dünkü saldırıda kırılan camları utanç simgesi diye kalması adına tamir etmeme teklifinde bulundu. Yarkadaş, “Umarın Hürriyet yönetimi bu kırılan camları hiçbir zaman tamir etmez. Bu binaya girenler, AKP iktidarının Türkiye’yi nasıl yönetmeye çalıştığını ortaya çıkan bu tabloyla görür. O yüzden kırık camlar AKP’nin bir utancı olarak bu binada kalsın diyorum.” ifadelerini kullandı.

Gülay Yedekçi ise “Basına yapılan bu benzer saldırıların karşısındayız. Beğenmedikleri bir haberi yaptılar diye bir grup insanı buraya gönderip camı çerçeveyi indirmek faşizimle açıklanabilir. Demokratik bir ülkede bunu kabul etmek mümkün değildir. Basının susturulmaması gerektiğine inanıyoruz. “ dedi.

Ali Şeker de seçim süreçlerinde kışkırtılan seçmen kitlesinin daha önce CHP İl Başkanlığı’na saldırdığını hatırlattı . “Burası diktatörlükle yönetilmiyor. Ülkenin basını rehin alınmış durumda. Artık bu ülkeyi rehin alma eylemine son versinler.” diye konuştu.