CHP İzmir milletvekillerinden oluşan heyet, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret ederek terör olaylarını görüştü.

Heyet eski Maliye Bakanı ve CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, milletvekilleri Dr. Aytun Çıray, Zeynep Altıok, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, İl Başkanı Bedri Serter ve Ali Kemal Elitaş’tan oluştu. Ziyarette CHP’nin görüşlerini dile getiren Zekeriya Temizel, şunları kaydetti: “Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti başkentinde şimdiye kadar karşılaştığı en büyük terör saldırılarından birisiyle karşılaştı. Türkiye'nin bu tür belalara karşı kendisini ne şekilde koruyacağı bu olaylar karşısında nasıl önlem alacağı konusunu burada yeniden tekrar edecek değiliz. Ancak bildiğimiz bir olay vardır. Evrensel terör olayları özellikle uluslararası terör olayları bir yerde yaptığı eylemi mutlaka başka yerlerde de devamını getirir. O nedenle ülkemizin kesinlikle gereken önlemleri alması gerekiyor. Canlarımız kayboldu dedik. Acılarımız büyük. İçimiz yanıyor. Onun ötesinde de bunun devamı gibi gelebilecek olan özellikle camilerde, cem evlerinde veya başka yerlerde yapılacak törenlerde gereken her türlü önlemin alınacağını varsayıyoruz. Bizler bu olaylar tam anlamıyla ortaya çıkartılana kadar, başka olayların olmasının tam anlamıyla engellenmesine kadar gereken sağduyuyu kesin olarak göstereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi teröre karşı her türlü desteği vereceğini ilan etti. Biz de İzmir olarak aynı kararları bir kez daha sizlerin önünde tekrar ediyoruz. Teröre karşı mücadelede kesinlikle ve kesinlikle her türlü özveriyi göstermeye hazır bir vaziyetteyiz.”

ÇIRAY: DEMOKRATİK GÖSTERİ HAKKINI TERÖRİZMLE KARIŞTIRMAYALIM

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray ise demokratik gösteri hakkına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet terörü önlerken demokratik demonstration (gösteri) hakkına dikkat etmelidir. Devletin görevi demokratik gösteri hakkını engellemek değil, bu hakkı kullanan yurttaşlarımızı teröristlerden korumaktır. Elbette olayların neden bu hale geldiğine dair bilgiye dayalı görüş ve tespitlerimiz var; ancak bu aşamada siyasi eleştiri hakkımızı erteliyoruz. Bu arada ilimize de cenazeler gelebilir ve duygusal bir takım tepkiler olabilir. Bunları da azami anlayışla karşılamalıyız. İzmir son felâketten sonra daha da hassas hale gelmiştir. Kardeş kavgası yaratmak isteyenler İzmir’de bir provokasyona girişebilirler. Bu konuda istihbarat ve güvenlik önlemlerinin de arttırılmasını istiyoruz, bunu yapacağınız konusunda umutluyuz ve hatta kuşkumuz yok.”

TOPRAK: DENEYİMİNİZİ PAYLAŞMANIZDAN MEMNUNUM

İzmir Valisi Mustafa Toprak da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. CHP heyeti gelmeden önce benzer görüşmeleri emniyet mensuplarıyla beraber yaptıklarını ifade etti.