Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili adayı Burhanettin Bulut, CHP iktidarında şehit çocuklarının ve kardeşlerinin askerlikten muaf tutulacağını söyledi.

CHP milletvekili adayı Burhanettin Bulut, Adana’yı adım adım gezip, CHP’nin seçim programını halka anlatıyor. CHP’nin toplumun her kesiminin sorunlarını en iyi bilen parti olduğunu dile getiren Bulut, şehit aileleri ve gazilerin hak ettiği değeri CHP iktidarında göreceğini söyledi. Şehit yakınlarının ve gazilerin net aylık gelirinin en düşük net memur maaşından aşağı olmayacağının altını çizen Bulut, gazilerin sağlık güvencelerinin de milletvekilleriyle eşit seviyeye getirileceğini ifade etti. Er ve erbaşların askerlik yaptıkları dönemde sigortalı sayılacağını ve SGK primlerinin devlet tarafından ödeneceğini aktaran Bulut, er ve erbaş maaşlarının artırılıp ailelerine yük olmalarının önüne geçileceğini ifade etti.

Şehit yakınlarının ve gazilerin kamu kurumlarıyla ilişkilenmeden bütün işlerini 'Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü' tarafından görevlendirilecek ‘hayat danışmanlarına’ yaptıracaklarını aktaran Bulut, tüm şehit ailelerine ve gazilere ömür boyu yeşil pasaport verileceğini ifade etti.

ŞEHİT ÇOCUKLARI VE KARDEŞLERİ ASKERLİKTEN MUAF OLACAK

Şehitlerin çocuklarının ve kardeşlerinin askerlikten muaf tutulacağını, tüm gazilerin sağlık güvencelerini, milletvekilleriyle eşit seviyeye getirileceğini belirten Bulut, “Şehitlerin 18 yaşından büyük olan ve öğrenci olmayan tüm çocuklarının, kamu kurumlarında istihdam edilebilmesini sağlayacağız. Gazilere ikinci iş hakkı ve 3 bin günde emeklilik hakkı vereceğiz.” şeklinde konuştu.

ER VE ERBAŞLAR AİLELERİNE YÜK OLMAYACAKLAR

CHP iktidarında er ve erbaşlara yönelik yapacağı düzenlemeleri de anlatan Bulut, er ve erbaşların askerlikte geçirdikleri dönemde sigortalı sayılacağını, primlerinin de devlet tarafından ödeneceğini vurguladı. Er ve erbaşlara ödenen aylık harçlıkları artırılacağını kaydeden Bulut, “Er ve erbaşların askerlikte geçirdikleri dönemde ailelerine yük olmalarını engelleyeceğiz. Er ve erbaşların işsizlik sigortası primlerini askerlik süresince Hazine’den ödeyeceğiz. Askerlik dönüşü iş bulamayan yurttaşlarımızın 6 aya kadar işsizlik ödeneğinden yararlanmalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.