17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıldönümünde ilçe binasına asılan maskeli pankart sebebiyle 2 yıl hapsi istenen CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, hakim karşısına çıktı. Dava, ilk duruşmada eski Bakan Egemen Bağış’a talimat gönderilmesi sebebiyle 1 Temmuz 2015 tarihine ertelendi.

CHP Genel Merkezi, 17-25 Aralık'ı "Yolsuzluklarla Mücadele Haftası" ilan ederek, 2014 Aralık ayında yurt genelinde bir dizi protesto düzenlemişti. Yıldönümü protestosunda il ve ilçe örgütleri, binalarına astıkları pankartlar sebebiyle polisin müdahalesiyle karşılaşmıştı. İzmir'de de Çiğli İlçe Başkanı Gümrükçü ve örgütünün de o dönemde binalara astığı dört bakanın maskeli resimlerinin bulunduğu pankart, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla indirilmiş ve Gümrükçü hakkında, kamu görevlisine zincirleme hakaret suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. Gümrükçü hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Davanın ilk duruşması, Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savunması dokuz avukat tarafından yapılan Utku Gümrükçü’ye İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, gençlik kolları üyeleri, milletvekili adayları ve çok sayıda partili de destek verdi.

'SUÇLU AKP’DİR'
Duruşmadan sonra Karşıyaka Adliyesi önünde bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Gümrükçü, “Bugün burada, Türkiye’de adalet sisteminin ne kadar kötü olduğun gördük. Davamız karara bağlanamadı. Beraat edemedik. 7 Haziran'da CHP iktidarını kurarak, bu adalet sistemini değiştireceğiz. Yarınlar bizimdir. Sizden özür diliyorum, bugün seçim çalışmasından alıkoyuldunuz ama bunun suçlusu ben değilim. Bunun suçlusu, Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Bana söz verin, CHP’yi iktidar yapmak için durmadan çalışmaya var mısınız?” ifadelerini kullandı.