Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul milletvekili adayları Kadıköy’de bir araya geldi. Üç bölgeden toplam 88 adayın tek tek isimleri okunarak basına tanıtıldı. Tanıtımda konuşan CHP İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul için düşündükleri planları anlattı. Karayalçın, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, İstanbul’da hiçbir hanenin ayda 720 liradan daha az geliri olmayacaktır.” dedi.

CHP İstanbul milletvekili adayları, isimler ve sıralamalar belli olduktan sonra ilk defa bir araya geldi. Kadıköy Moda’daki belediye tesislerinde yapılan basın tanıtım toplantısı, ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ sloganıyla başladı. Tanıtımda bir konuşma yapan Karayalçın, İstanbul için planlarından bahsetti. İstanbul’da yoksulluğu sıfırlayacaklarını söyleyen Karayalçın, “İnşallah 7 Haziran’da iktidara geleceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Türkiye genlinde olduğu gibi, İstanbul’da da hiçbir yoksul yurttaşımız kalmayacaktır. Hiçbir yoksul aile olmayacaktır. Yoksulluk İstanbul’da toprağa gömülecektir. Aile sigortasını bu amaç doğrultusunda kullanacağımız temel araç olacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, İstanbul’da hiçbir hanenin ayda 720 liradan daha az geliri olmayacaktır.” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm ve deprem haritalarının yanlış yapıldığını ifade eden Karayalçın, CHP iktidarında bütün bu planların değişeceğini belirterek şöyle devam etti: “İstanbullu hemşehrilerimizin Cumhuriyet Halk Partisi’ne 7 Haziran seçimlerinde oy vermeleri için çok sayıda gerekçeleri olduğuna inanıyorum. Hemşehrilerimizin bunları dikkate alarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni, 7 Haziran’da İstanbul’da birinci parti yapacağına da içtenlikle inanıyorum.”

Milletvekili adayları toplantıdan sonra aile fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında adayların önünde duran bir kedi de ilgi odağı oldu. Kucağa alınıp sevilen kedi, daha sonra alandan kaçtı.