Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlı'ğında bir araya gelen partililer bayramlaştı. Bayramlaşma öncesi partililere seslenen İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, “CHP’liler olarak uğruna siyaset yaptığımız toplumun çıkarlarını savunuyoruz, iktidar olması için çaba harcıyoruz.” dedi.

CHP İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma törenine milletvekilleri Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş, il yöneticileri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Partililerin bayramını kutlayarak bir konuşma yapan Karayalçın, siyaset sürecinin başlangıcı ve sonu olmadığını söyledi. Karayalçın, “CHP’liler olarak uğruna siyaset yaptığımız toplumun çıkarlarını savunuyoruz, iktidar olması için çaba harcıyoruz.” dedi.

Parti tüzüğü gereği seçimlerin ardından bir değerlendirme yapmaları gerektiğine işaret eden Karayalçın, “29 Mart tarihinde gerçekleştirdiğimiz ön seçimden başlayarak bu süreci nasıl yaşadığımızı, başarabildiklerimizi ve başaramadıklarımızı danışma toplantısında ele alıp değerlendireceğiz.” diye konuştu.

CHP İSTANBUL İL KONGRESİ KASIM AYINDA YAPILACAK

CHP genel merkezinin 20 Haziran-20 Aralık tarihleri arasında il ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasını istediğini kaydeden Karayalçın, şöyle konuştu: “Mahalle delegeleri ile başlıyoruz. Ardından ilçe ve ardından Kasım ayında il kongresini yapacağız. Bu seçimin başarısı, saydamlığı, dürüstlüğü hepimizin namusudur. Öyle bisküvi ya da püskevit kutularıyla seçim olmayacak. Saydam seçim sandıklarıyla, takvimi açık bir şekilde saptayıp üyelerimize ilan edeceğiz.”

Konuşmaların ardından partililer bayramlaşarak, sohbet etti.