CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Mardin’de Kırklar kilisesi avlusunda IŞİD’in Süryanilere karşı başlattığı saldırıyı kınadı.

Mardin’de bulunan 1600 yıllık Kırklar Kilisesi'ne gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Çöp, Artuklu İlçe Başkanı Hıdır İnal ve CHP Mardin Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Altan, Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz’ü ziyaret etti.

Kırklar Kilisesi'ni gezen ve kilisenin Başpapazı Gabriyel Akyüz’den bilgi alan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve beraberindeki heyet, kilise avlusunda basın açıklaması yaptı. IŞİD çetelerinin Süryanilere karşı başlattığı saldırılara karşı sessiz kalınmayacağını belirten Yıldız, Süryanilere yönelik yapılan katliamları Meclis gündemine taşınacağını söyledi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, Şengal ve Kobani'den sonra IŞİD’in yeni hedefinin Cezire kantonu içinde bulunan Süryani halkı olduğunu belirtti. Yıldız, “Süryani, Keldani, Asurî ve Ezidi halkları tarihi vatanlarından koparılıp göçe zorlanıyor. IŞİD çetelerinin Süryani halkına yönelik düzenlediği saldırılar ve rehin alma uygulamaları, Musul ve Ninova'daki Hristiyan yurttaşlarımıza yönelik soykırım politikalarının devamı niteliğindedir. İnsanlığın, varlığın ve binlerce yıllık değerlerimize yönelik yapılan bu vahşetin önüne bir an önce geçilmesi gerekir. Birkaç gün önce Musul kütüphanesini yakıp yıkan, yerle bir eden IŞİD terörüdür. Son günlerde Habur bölgesinde yaptıkları saldırıları sonucu 350'den fazla Süryani’yi kaçırdı. Şu anda yaralıların haddi hesabı yoktur, 3 binden fazla Kamışlı ve Haseki’ye sığınmak zorunda kaldı.” dedi.

IŞİD terör örgütünün yapmış olduğu vahşeti kınamak için buraya geldiklerini ifade eden Yıldız, ”Koalisyon güçlerine bu konuda duyarlı olmaları için çağrıda bulunuyoruz. IŞİD terör örgütü bütün Ortadoğu hakları kadar dünyadaki uygarlıklar için tehdit olduğunu görüyoruz. Ortadoğu'da yükselen Ezidi'lerin, Süryanilerin, Keldani'lerin, Türkmenlerin çığlıkları duymamazlıktan geliniyor. Biz gençler olarak çağrıda bulunuyoruz. Bu çığlıkların bir an önce duyulmasını istiyoruz. Bu korunması gereken halkın değerleri bizim değerlerimizdir. Bizim inancımızdır. Bizim kültürümüzdür. Bu konuda Bütün STK’lar, bütün partileri Süryani kardeşlerimizin korunması için hareke geçmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.