CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Zonguldak'ta eğitim kurumlarına yönelik baskınları "Türkiye'de faşizmin egemen olması" şeklinde değerlendirdi.

MİT'in görevini yapmadığını kaydeden Ağbaba, "Mit KİT olmuş. Milli İstihbarat Teşkilatı değil, 'Kinsel İstihbarat Teşkilatı' olmuş. Maalesef MİT Suruç'taki katilleri ve canlı bombaları takip etmiyor, ama başka alanlarda fişleme yapıyor. Böyle bir operasyonun olması normal Türkiye'de. Çünkü tamamen Cumhurbaşkanı'nın emriyle çalışan yargı var, Cumhurbaşkanı'nın emriyle çalışan polis teşkilatı var. Bunların son bulmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

Termik santralle ilgili Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesindeki ÇED Toplantısı'na katılan Ağbaba, çıkışta gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Seçim meydanlarındaki sözlerini yerine getirecek şekilde kurulacak bir koalisyona evet dediklerini hatırlatan Ağbaba, "Halkın çıkarlarına rağmen iktidar olmayız. Biz ikmsenin koltuk değneği değiliz." dedi.

Zonguldak ve bazı ilçelerindeki eğitim kurumlarına yönelik operasyonların hatırlatılması üzerine CHP'li Ağbaba, "Ben daha önce de söylemiştim. Mit KİT olmuş. Milli İstihbarat Teşkilatı değil, 'Kinsel İstihbarat Teşkilatı' olmuş. Malesef MİT Suruç'taki katilleri ve canlı bombaları takip etmiyor, ama başka alanlarda fişleme yapıyor. Cumhurbaşkanı da son dönemdeki bütün mücadelesini kendi tabiriyle paralel yapıyla yapmaya çalışıyor. Varsa paralel yoksa paralel. Böyle bir operasyonun olması normal Türkiye'de. Çünkü tamamen Cumhurbaşkanı'nın emriyle çalışan yargı var, Cumhurbaşkanı'nın emriyle çalışan polis teşkilatı var. Bunların son bulmasını diliyoruz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE FAŞİZM EGEMEN"

Türkiye'de faşizmin egemen olduğunu savunan Ağbaba, şunları söyledi: "Birileri sadece farklı düşündüğü için, Cumhurbaşkanı gibi düşünmediği için basın alanında ve gazetecilere baskı var. Geçtiğimiz günlerde gazetecilere dava açılması da bunun bir örneği. Tam bir faşizm egemen Türkiye'de. Bu faşizmin son bulması gerekiyor. Cumhurbaşkanı kendi görev sınırlarına girerse bu faşizm son bulur. Biz herkes için hukuku savunuyoruz. Dün Ergenekon davası için de hukuku savunduk bugün de eğitim kuruları için hukuku savunuyoruz."