CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, emperyalist ülkelerin Türkiye'de barışı yok etmek istediğini, en büyük iş birlikçilerinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri sürdü.

Son günlerde alevi başkanlarına yönelik saldırılarla ilgili Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi tarafından yapılan açıklamaya CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oruç da katıldı. Akaydın, burada yaptığı açıklamada son dönemde artan terör olaylarına değindi. Türkiye'de barışı yok etmek isteyenlerin olduğunu söyleyen Akaydın, kavgadan çıkar sağlamaya çalışan bir takım grupların varlığına dikkat çekti. Bu grupların baş kışkırtıcılarının emperyalist ülkeler olduğunu savunan Akaydın, "Türkiye'deki en büyük işbirlikçilerinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu farketmemek mümkün değil. Herkes aklını başına alması lazım. Ne olursa olsun bu coğrafyada en huzurlu ülke Türkiye'dir. Bu huzuru bize bu cumhuriyeti hediye eden Atatürk'ümüze borçluyuz. Özellikle islam ağırlık olan nüfusu olan Türkiye'nin laiklik ilkesine borçluyuz. Bu özelliğimizi kıskananlar, Türkiye'yi bölmek isteyenler, bundan fayda sağlamak isteyenler var. Ne olursa olsun kardeşlik barış ortamını korumak için çırpınmamız lazım." dedi.

'İSTEDİKLERİ SONUCU ALANA KADAR SEÇİM YAPMAK İSTİYORLAR'

HDP Antalya Milletvekili Saruhan Oruç da alevilere yapılan saldırıları kınadığını ifade etti. 7 Haziran'da yapılan seçimlere değinen Oruç, şunları kaydetti: "7 Haziran seçimlerinde istedikleri sonucu elde edememiş olan başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP'nin bütün kurmayları, yöneticileri Türkiye'yi kaotik bir ortama sürükleyerek, halkta bir çaresizlik ortamı oluşturmak isteyerek yeniden seçime götürüyorlar. Yani kendi istedikleri sonucu alana kadar seçim yapmak istiyorlar. Aslında milli irade ve sandığa en ufak bir saygılarının olmadığını şu 30-35 günde yaşanmış olanlarla ortaya çıktı. AKP seçim sonuçlarında çıkan koalisyıon ihtiyacını yerine getirmemek için türlü oyun ve planlar yapmakta. Bunun başında Recep Tayyip Erdoğan gelmekte. Buna Davutoğlu da santim santim uymakta."

'BUNLAR KARDEŞLİĞE YAPILAN SALDIRILARDIR'

Antalya Cemevi'nde yapılan basın açıklamasını Özge Kaya okudu. Kaya, Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir'e yapılan saldırılarla kirli bir oyun oynanmak istendiğini söyledi. Yapılan saldırıların kardeşliğe yapıldığını vurgulayan Kaya, alevilerin tarih boyunca kirli oyun ve provokasyonlara gelmediğini, bundan sonra da gelmeyeceğini ifade etti. Kaya, Türkiye'yi savaşa sokmak isteyenlere inat kendilerinin barıştan yana olduklarını belirtti.