CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, hükümetin dün açıkladığı 11 maddelik üretim ve istihdam paketini eleştirerek, "Hesapta 11 ayaklı paketmiş. Bu ayaklar kokmuş, kokuşmuş ayaklardır" ifadesini kullandı.

Yakup Akkaya, Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) 10. Genel Kurulu’na katıldı. GMİS Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda genel başkanlık için mevcut başkan Eyüp Alabaş ile Ahmet Demirci’nin yarıştığı kongre gergin başladı. Kongrenin açılışında gösterilen sinevizyon çalışmasının uzun ve Alabaş ağırlıklı olması, diğer başkan adayını destekleyenlerce tepkiyle karşılandı. Daha sonra kürsüye gelen GMİS Genel Başkanı Alabaş, gösterilen faaliyetlerin maden işçisi adına yapıldığını savundu. Alabaş, ayrıca haftalık 37,5 saate inen çalışma saatinin devrim niteliğinde olduğunu kaydetti.

Daha sonra kürsüye çıkan CHP'li Akkaya da Meclis'ten geçen çalışma saatlerine yönelik düzenlemenin önemine değinerek, emeğe saygı gösteren bir parti olduklarını dile getirdi. 13 yıllık AK Parti iktidarı tarafından bir tane fabrika açılmadığını savunan Akkaya, "Askeri darbeler ve olumsuz gelişmelerin yaşandığı 1950-2002 döneminde Türkiye'nin büyüme hızı yüzde 5, 13 yıllık bu iktidar döneminde ise ortalama yüzde 4,1 olarak gerçekleşmiştir. Türkiye 13 yılda her şeyin süt liman olduğu ortamda bile, 1950-2002 dönemindeki büyüme hızını yakalayamamıştır." dedi.

Hükümetin 11 maddelik üretim ve istihdam paketini de eleştiren Yakup Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hesapta 11 ayaklı paketmiş. Sendikal örgütlerin önünde engeller oluşturan, grevleri yasaklayan ki 8 grev yasaklanmıştır. Bunlar akıllı, biz salağız. Bizi kandırmaya çalışıyorlar. Bu süreçte sendikaların önündeki engelleri aşmayan hükümet, üretmeyen bir hükümet, şimdi 11 maddelik bir istihdam paketi açıklıyor. Kaynağı nereden? Sizden. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu ayaklar kokmuş, kokuşmuş ayaklardır. Bu ayakları bırakın diyoruz."