CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde mağdur olmuş insanlardan biri olarak, vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e rahmet dilemeyeceğini söyledi.

Partisi'nin seçim çalışmaları için Zonguldak'a gelen CHP'li Akkaya, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci'yi makamında ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada, sendikaların demokrasi içerisinde önemine değinen Akkaya, şu ifadeleri kullandı: "Sendikalar işlevsizse demokrasinin bir ayağının eksik olduğu bir gerçektir. Biz emeğin yanındayız. Ama hiçbir sendika da körü körüne CHP'yi desteklesin demiyoruz. Şu anda Türkiye'de ne yazık ki böyle bir sistem var. Türkiye'deki sendikalar hareketi içerisine baktığımızda özellikle memur sendikaları açısından çok vahim bir süreci yaşıyoruz. Tamamen Ak Parti'nin arka bahçesi konumuna gelmiş"

CHP olarak örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıracaklarını ve grev lokavtını Avrupa standartlarına yükselteceklerini savunan Akkaya, şunları söyledi: "Yüksek Hakem Kurulu'nu kaldıracağız. Grev lokavtını Avrupa'daki gibi getireceğiz. Sendikalar içerisinde referandum, dayanışma grevleri gibi konuların hepsini, Dünya Çalışma Örgütü'nün kabul ettiği normlar seviyesine getireceğiz. Memurlar, grevli toplu iş sözleşmesi hakkına sahip olacak."

KENAN EVREN SORUSUNA CEVABI

Akkaya, 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren'in vefatıyla ilgili soru üzerine, "Devlet töreni, yasaların getirmiş olduğu bir şey. Ben şahsen O'na şunu söyleyebilirim. 12 Eylül'de mağdur olmuş insanlardan biri olarak O'na rahmet dilemem." ifadelerini kullandı.