CHP Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay, AKP ve MHP milletvekili adaylarının 'Çankırı'yı bilmediğini' savunarak, “AKP ve MHP’nin 1. sıra adaylarına sarı kart gösteriyorum. Halkımız ise kırmızı kart gösterecektir. Çamurdan da olsa Çankırı çocuğu olsun. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Ankara’ya yakın olmayı avantaja çevireceğiz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı, milletvekili adayları Murat Berat Atalay ve İlhan Tekin ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Milletvekili adayı Murat Berat Atalay, toplantıda yaptığı açıklamada, cumhuriyet ve demokrasinin yaşamasını istediklerini, parti olarak halkın kendisini, temsil etmeyi arzuladıklarını söyledi. “Çankırı Valisi AKP ve MHP’nin 1. sıra adaylarından daha çok Çankırı'yı biliyor. Keşke Vali'yi aday gösterselerdi.” diyen Atalay, “AKP ve MHP’nin 1. sıra adaylarına sarı kart gösteriyorum. Halkımız ise kırmızı kart gösterecektir. Çamurdan da olsa Çankırı çocuğu olsun. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Ankara’ya yakın olmayı avantaja çevireceğiz.” dedi.

Atalay, 'Belediye Başkanı İrfan Dinç’in Çankırı’ya hizmeti bırakarak, AK Parti İl Başkanı gibi seçim çalışmalarının başına geçtiğini' iddia ettiği konuşmasında, “Belediye Başkanı Çankırı’ya hizmet için değil, 2. sıra adayının seçilmesi için ter akıtıyor. İl Başkanı gibi değil, Belediye Başkanı gibi davransın.” ifadelerini kullandı.

“Çankırı, patlamış ampulü kırıp yere atsın.” diyerek sözlerine devam eden Atalay, şöyle konuştu: “Bunlar siyaseti menfaat olarak görüyorlar. Teşviklerin kaçını kendilerine almışlar bunu açıklasınlar, bunun hesabını versinler. Çerkeş’te vatandaşa kalkan eller sandıkta kırılacak. 8 Haziran’da Çankırı ve Türkiye’deki hırsızlık brandasını kaldıracağız. Mal varlıkları ne kadar artmış bunun hesabını versinler. Çankırı'nın geleceğini kurtarmaya talibiz. İnsanlar aç yatıyor, yazıktır, günahtır. Önce insan olsunlar. Herkes siyasetçi olabilir, esas olan adamlıktır.”

2. sıra milletvekili adayı İlhan Tekin ise yaptığı açıklamada, 'AK Parti ve MHP’nin 1. sıra adaylarının ithal olduğunu' öne sürerek, “47 yıldır köyüne gitmeyen, köyünü bilmeyen aday var. Köyünü bilmiyorsan ne işin var? 2. sıra adaylar çalışacak, 1. sıra adaylar gidecek. Biz 2 yerli adayız. Çankırı’nın her şeyini bilen biriyim. Ne varsa yerli de var.” dedi.