Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler devam ediyor. CHP Çankırı Milletvekili adayı Murat Berat Atalay basına yapılan darbeye tepki göstererek yazılı basın açıklamasında bulundu. “AKP Türkiye'sinde hukuk yok, Anayasa askıda." diyen Atalay, "Hakimler verdikleri kararlar nedeniyle, gazeteciler de yazdıkları yazılar nedeniyle hapiste. Gazete ve televizyonlara el konuluyor. Ülkenin en önemli iş yerleri polislerle basılıyor. Neredeyse AKP'li olmayan basın ve yayın organı kalmadı." diye konuştu.

Okulların basıldığını, AKP'li olmayan iş adamlarının makul şüphe ile hapislere atıldığını ifade eden Atalay, "Rüşvetçileri yakalayan polisler hapiste. AKP bütün mesaisini susturma ve sindirme üzerine yoğunlaştırırken; Kutu kutu rüşvet alanlar serbest dolaşıyor, kutu kutu rüşvet veren soytarılar tatil yapıyor, hırsızlar bayram ediyor. Kamu kaynakları su gibi harcanıyor, denetim yok. IŞİD canlı bombaları aramızda geziyor. Devlet birçok ilde akşam 18'den sonra dışarı çıkamıyor. Terör şehre indi. AKP iktidarı kaybettikçe saldırganlaşıyor. Haksız yere insanların mallarına el koymak ancak diktatörlük ile yönetilen ülkelerde olur.” açıklamasında bulundu.

Canlı bombayı, eylem yapmadan tutuklayamayan AKP yargısının, makul şüphe ile Koza-İpek medya grubuna el koyduğunu aktaran Atalay şöyle devam etti: “Kanaltürk, Bugün TV, Bugün ve Millet gazetelerine el konularak muhalefetin sesi kısıldı. Bunun adı hukuk değil. Resmen guguk devleti olduk. Ve ülkenin yönetim şekli fiili olarak değişmiştir. Demokrasi bitti, diktatörlük başladı. Hiçbirimizin canı ve malı artık emniyette değildir. Birkaç gün sonra sandığa gidip AKP'ye oy verecek vatandaşlar bir kez daha düşünün. AKP'nin günahlarına ortak olmayın."