CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Koza İpek Grubu'na ait medya organlarına yönelik yapılan operasyonun yapılış şekli ile ilgili büyük soru işaretlerinin bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Rize Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine katılan Böke, Koza İpek Grubu'na ait medya organlarına yönelik yapılan operasyonlarla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Operasyonların kabul edilebilir olmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları ifade etti: “Türkiye’de demokrasinin en temel unsurların biri medya özgürlüğüdür. Bir kuvvetler ayrılığı olacaksa Türkiye’deki sorunları rahatça tartıştığımız özgürce konuşabildiğimiz bir medya, bütün bunların olması için gerekli. Bu operasyonun yapılış şekli ile ilgili büyük soru işaretleri olması zaten tedirginlik yaratıyor. Hukukun üstün olduğu, herkesin eşit şekilde korunduğu bir Türkiye, yeniden yatırım yapılan, basında özgürce ifadelerin yapılabildiği ve büyüyen bir Türkiye anlamına gelecektir. Bu tip şeyler kabul edilemez.”

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan Selin Sayek Böke, “Cumhuriyet, kültürümüzün yeşermeye devam etmesi için vazgeçmeyeceğimiz en kıymetli değerimiz. Bu bayramı kutluyor olmak hepimiz için büyük heyecan, onur ve mutluluk. Buruk kutlamadığımız bayramlar için de 2 Kasım sabahında yeni bir iktidara uyanmayı heyecanla bekliyoruz.” diye konuştu.