Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilli Utku Çakırözer, ilerleyen günlerde ortak bir hükümet kurulmasını umduğunu belirterek, "Her kim erken seçimi isterse kaybeden o olacak. Halkımızın 7 Haziran seçimlerinde vermiş olduğu mesaj yerine getirilecektir. Ben bir daha sandığa ihtiyaç olduğunu sanmıyorum." dedi.

Eskişehir CHP İl Merkezi'nde parti üyeleri bayramlaşma için bir araya geldi. Bayramlaşmaya CHP Eskişehir Milletvekilli Utku Çakır Özer de katıldı. Çakırözer, burada yaptığı açıklamada hükümet kurma çalışmalarını değerlendirdi. Özer, şu ifadeleri kullandı: "7 Haziran seçimlerinde tüm Türkiye’nin vermiş olduğu mesaj şuydu; biz tek adam yönetimini istemiyoruz. Bundan sonra da Türkiye’de tek adam yönetimi olmayacaktır. AKP sanki hiçbir şey olmamış gibi tek başına hükmetmeye çalışıyor. Ancak 7 Haziran seçimlerinde bir deprem olmuştur. Muazzam bir sonuç çıkmıştır. Onlarda bu bilincin farkındalar. Ben önümüzdeki günlerde Sayın Başkanımızın halkın vermiş olduğu mesaj doğrultusunda bir hükümetin oluşabilmesi için tüm gayretlerini ortaya atmaktadır. Biz hiç kimseye ayrım yapmadık kapıları kapatmadık. Ben bundan eminim ki milletimiz erken seçim istememektedir. Umut ediyorum ki kurulacak olan hükümet halkın vermiş olduğu mesaj doğrultusundan sizin sorunlarınıza çözüm olacak."

VATANDAŞ ERKEN SEÇİM İSTEMİYOR, 2 MAAŞ İKRAMİYE İSTİYOR

7 Haziran seçimlerinde Türk halkının vermiş olduğu mesajları doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Çakırözer, şunları kaydetti: "Biz sandıktan çıkan mesajı çok iyi okuyoruz. Sandık ne demek istediğini AKP’ye de, bize de, muhalefete de ne demek istediğini çok iyi biliyoruz. Bizler de halkımızın bize verdiği mesaj için gayret ediyoruz ama diğer partiler buna yanaşmıyor, aslında biz kimin oyunbozanlık yaptığını, kimin ben onunla olmam, bununla olmam dediğini çok iyi biliyoruz. Her kim erken seçim isterse kaybeden o olur. Ben buna yürekten inanıyorum ki önümüzdeki günlerde ortak bir hükümet kurulacaktır. Ve halkımızın 7 Haziran seçimlerinde vermiş olduğu mesaj yerine getirilecektir. Ben bir daha sandığa ihtiyaç olduğunu anmıyorum. Bizim sandıktan korkumuz yok. Vatandaş erken seçim istemiyor 2 maaş ikramiye istiyor sorunların çözülmesini istiyor. Biz de Genel Başkanımız da bu doğrultuda güven verici kalıcı birbirlerine karşı dürüst olan bir hükümet kurmak çabası içindeyiz. "