Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin 1'inci sıra millletvekili adayı Mehmet Çiftsüren, Türkiye’de siyasi iktidarın yanlış politikaları yüzünden ekonominin çökme noktasına geldiğini savundu.

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan Gazan’ı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin 1'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Çiftsüren, Mardin’li esnafların durumları ve sorunları hakkında bilgi aldı. Çiftsüren, burada yaptığı açıklamada tüm Türkiye’de olduğu gibi Mardin'de esnafın halinin içler acısı olduğunu öne sürerek, Mardin’de son bir yılda yüzlerce esnafın iflas ettiğini ve kepenk kapattığını söyledi. Kendisinin de esnaflıktan geldiğini belirten Çiftsüren, şu ifadeleri kullandı: "Ben dahil birçok esnafımız iflas ettik. Ekonominin kötüye gitmesi ile birlikte kepenk kapattık. Mardin’de son 2 yılda 1017 esnaf kepenk kapattı. Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı 10 bin 304 esnaf var. Esnafımız kan ağlıyor. Hükumet esnafa kredi veriyormuş. Esnaf sıkıntıda olduğu için kredi almak zorunda kalıyor. Zaten daha sonra aldığı krediyi de ödeyemiyor. Ödeyemediği için de esnaf iflas ediyor.”

Mardin'de tarım alanlarının imara açılmasını 'felaket' olarak değerlendirdiğini belirten Çiftsüren, "Tarım alanları ülkenin genelinde imara açılmamalıydı. Bu tam bir felakettir. Adım attığımız her yerde betonlaşma görüyoruz. Ülke olarak ihtiyacımız olan tarım ürünlerini üretemiyoruz. Bu da bizi ithalata zorluyor.” dedi. Bölgede yaşanan elektrik kesintileri olayına da değinen Çiftsüren, şunları kaydetti: "İnsanların en doğal hakkı olan elektrik ticaret kapısına dönüştü. Türkiye’de ve bölgede TEDAŞ başta olmak üzere birçok kurum özelleştirildi. Bu da kurumların insanlar üzerinde hukuksuz kazanç elde etmesine neden oldu. Bölgede sıkça yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları isyan derecesine getirdi."

Hükumetin eğitim alanında getirmiş olduğu 4+4+4 sisteminin sonucunda eğitimsiz bir gençliğin yetiştiğini öne süren Çiftsüren, "Bu sistemi getiren Bakanlık eğitim sisteminden çok, bir televizyon gençliğini yetiştiriyor. Bu sistemle okula başlayan bir çocuğun boyu daha tahtaya yetişmiyor. Her gelen Bakan kendisine göre bir müfredat hazırlayıp uygulamaya geçiriyor. Ne yazık ki eğitim sistemimiz kevgire dönüşmüş durumdadır. Çocuklarımızın da aklı karışmış durumdadır. Ayrıca atanamayan öğretmenleri hazırlıksız ve donanımsız bir halde göreve getirmek de eğitime uygulanan bir cinayettir.” diye konuştu.