Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak 2'inci sıra kontenjan adayı Avukat Ünal Demirtaş, Kandilli'de yaşanan 'işçilerin mağdur edildikleri' konusunda ortaya atılan iddialarla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Demirtaş açıklamasında "Bu dava tarafımızdan takip edilmiş ve icra tetkik mercii kararı ile ihtiyati tedbir kararı kaldırıldıktan sonra tekrar hacze gidilmiş ancak şirket adresinde bu defa karşımıza başka bir şirket olan Teksfor Ltd. Şti. çıkmıştır. Yine işçilerin talebi ile hacze devam edilmiştir. Bunun üzerine Teksfor Ltd. Şti. haczedilen mallar ile ilgili istihkak davası açmış, sayın hakim hiçbir delilimizi toplamadan birinci celsede aleyhte karar vermiştir." dedi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bağlı Kandilli beldesinde bir tekstil atölyesinde çalışan ve atölyenin kapanmasının ardından maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili adayı Ünal Demirtaş'a dava için vekalet veren kadın işçiler, kendilerine art arda gelen icra dosyaları ile mağdur olduklarını iddia etmişti. İddialar üzerine basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, şu bilgileri verdi: "Kandilli'deki 47 tekstil işçisi ile ilgili İş Mahkemesi'nde muvazaa iddiasıyla İstanbul’daki Satho A.Ş. şirketine dava açılmıştır. İşçilik alacaklarına yönelik açılan davaların tamamı kazanılmıştır. Evet 47 işçinin davasının tamamı kazanılmıştır. Ancak icra işlemleri için şirket merkezine hacze gidildiğinde şirketin Bakırköy 19'uncu Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 'İflasın ertelemesi davası açıldığı ve hacizlerin engellenmesi için' ihtiyati tedbir kararı verildiği öğrenilmiştir. Bu dava tarafımızdan takip edilmiş ve icra tetkik mercii kararı ile ihtiyati tedbir kararı kaldırıldıktan sonra tekrar hacze gidilmiş ancak şirket adresinde bu defa karşımıza başka bir şirket olan Teksfor Ltd. Şti. çıkmıştır. Yine işçilerin talebi ile hacze devam edilmiştir. Bunun üzerine Teksfor Ltd. Şti. haczedilen mallar ile ilgili istihkak davası açmış, sayın hakim hiçbir delilimizi toplamadan birinci celsede aleyhte karar vermiştir. Sayın hakimin tarafsızlığından şüphe etmemiz nedeniyle hakim hakkında 'reddi hakim' talebinde dahi bulunulmuştur. Hukuka açıkça aykırı olarak verilen bu kararlar, tarafımızdan temyiz edilmiş ve dosyalar şu an için temyiz incelemesi için Yargıtay'dadır. İşçilerin alacaklarını alamaması amacı ile kurulan paravan şirket Teksfor Ltd. Şti. avukatları, karşı taraf vekalet ücreti için işçilere icra takibi başlatmıştır. Benim hiçbir şekilde işçileri icra takibi başlatmam mümkün değildir. Bu davaların hukuki süreci hala devam etmektedir. Kesinleşmiş bir şey yoktur. Ben inanıyorum ki bu davalar Yargıtay da temyiz incelemesi sonucu bozulacaktır." dedi.

İŞÇİLERİ MAĞDUR EDEN AKP'NİN İŞÇİ ALEYHİNE OLAN HUKUK DÜZENİDİR

Konuşmasının son bölümünde yargıda yaşananlara değinen Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: " İşçileri mağdur eden AKP'nin işçi aleyhine olan hukuk düzenidir. Burada işçilerimiz mağdur eden AKP’nin işçi aleyhine olan hukuk düzenidir. Arkadaşlar maalesef AKP’nin kurduğu yeni hukuk düzeni, artık işçiyi değil, üçkağıtçıyı korumakta ve işçilerimiz mağdur etmektedir. Bu işçi arkadaşlarımın avukatlıklarını Parlamento'da da yapmaya devam edeceğim. Onların haklarını sonuna kadar savunacağım. Sadece onların değil, tüm Türkiye'deki çalışanların, işçilerin haklarını savunacağım. Buradan söz veriyorum. 7 Haziran'dan sonra başlayacak CHP iktidarında hukuk düzeni mağdur işçiden yana olacak. 3 kağıtçıdan yana olmayacak. CHP iktidarında işçi mağdur olmayacak, yaşanacak bir Türkiye olacak."