Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Silifke ziyaretleri kapsamında önce Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u, ardından parti yönetimini ziyaret etti. Erdoğdu, daha sonra Göksu Otel’de düzenlenen Halkçı Liseler Kampı'nın açılış törenine katıldı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar’ın da katıldığı Halkçı Liseler Kampı'nın açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "Başbakan'ın bir koalisyona girme niyeti yoksa ki öyle görünüyor, o zaman görevi Cumhurbaşkanı'na iade etmeli"- "Cumhurbaşkanı, TBMM'de, genel seçimlerde de en çok oy oranını alan AK Parti'den sonra ikinci parti olarak CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurmak üzere görevi vermelidir" CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na vermesi gerektini söyledi.

Erdoğdu, Silifke'de bir otelde düzenlenen Halkçı Liseler Kampı'nın açılış törenine katıldı. AK Parti ve MHP genel başkanlarının koalisyon görüşme sonuçları hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğdu, hükümeti kurma görevinin Cumhurbaşkanı tarafından ikinci parti olan CHP'ye verilmesi gerektiğini söyledi. Bu yönde beklentilerinin olduğunu ifade eden Erdoğdu, "Bugünkü AK Parti-MHP görüşmesinden bir koalisyon anlaşmasının çıkmadığı görülüyor. Aslında koalisyonla ilgili bu görüşmenin başlangıcında MHP'nin bir takım ön koşulları vardı. O 4 koşul üzerinden en azından bazıları konusunda anlaşma sağlayamamışlar, dolayısıyla bir koalisyon hükümetinin olmayacağı ortaya çıkıyor. Kamuoyunda 'Şimdi ne olacak?' diye soruluyor" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başka bir partiyle yeni bir koalisyon görüşmesi olmayacaksa görevi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iade etmesi gerektiğini anlatan Erdoğdu, şunları kaydetti: "Başbakanın bir koalisyona girme niyeti yoksa -ki öyle görünüyor- o zaman görevi, Cumhurbaşkanı'na iade etmelidir. Cumhurbaşkanı da TBMM'de, genel seçimlerde en çok oy oranını alan AK Parti'den sonra ikinci parti olarak CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurmak üzere görevi vermelidir. Ondan sonrası, tabi ki CHP'nin ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı çalışmalara ve gelişmelere bağlıdır. Ama demokratik teamüller ve Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, Sayın Davutoğlu'nun görevi iadesini gerektiriyor."