CHP Genel Başkanı ve Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, hükümetin KPSS'yi kaldırıp AKPS'yi getirmek istediğini söyledi. İktidara gelmeleri durumunda emeklilere 2 maaş prim vereceklerini ve bunun kaynağının hazır olduğunu belirten Hamzaçebi, 330 bin öğretmenin atamasını da yapacaklarını kaydetti.

CHP Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından Gökırmak Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda partililere konuşan Akif Hamzaçebi, halkın 92 yıllık Cumhuriyet tarihinin hiç bir döneminde şu anki gibi gelecek endişesi taşımadığını söyledi. CHP'nin iktidar yürüyüşünü gördüklerini kaydeden Hamzaçebi, ülkenin iyi yönetilmediğini, insanların kutuplaştırıldığını ve bu kötü gidişe 7 Haziran akşamı son vereceklerini ifade etti.

İktidara gelmeleri durumunda emeklilere 2 maaş prim vereceklerini ve bunun kaynağının hazır olduğunu belirten Hamzaçebi, "7 Haziran'da iktidara gelirsek Ramazan Bayramı'nda emeklimize 1 maaş prim vereceğiz. Bunun kaynağını soruyorlar. Kaçaksaray'ın ampullerini söndürdüğümüzde o kaynağı bulacağız. KPSS sınavı, herkes yarışsın diye var. Kendi yandaşlarını sınavlara girmeden devlet memuru yaptılar. Bunlar, bundan sonra KPSS'yi kaldırıp AKPS'yi getirmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Eğer iktidara gelirsek atama bekleyen 330 bin öğretmenin de atamasını yapacağız." dedi.

"BAŞBAKAN'IN GELDİĞİ GÜN CAMİYİ İBADETE KAPATTILAR"

CHP Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar ve milletvekili adayı Mustafa Gültekin'in de birer konuşma yaptığı toplantıda, Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gümüşhane mitinginde yaşadığı ilginç bir olayı anlattı. Başbakan Davutoğlu'nun geldiği 26 Nisan tarihinde merkez Kemaliye Camii'nin ibadete kapatıldığını ve cenazelerini başka bir yerden kaldırdıklarını belirten Eryılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Gümüşhane'ye geliyor. Gümüşhane'de insanların yaşam hakkı gasp ediliyor. Esnaf kepenk indiriyor. Bunlar yetmiyormuş gibi camiyi ibadete kapatıyorlar. Pazar günü camiye 50 metre uzaklıkta bir cenazemiz oldu. Merkez Kemaliye Camii'nde namazı kılamazsınız dediler. Cenazemizi, Daltaban semtinden kaldırdık. Bu da yetmiyormuş gibi otoyolda cenazeye eşlik eden konvoyun önü kesildi. Çok açık söylüyorum, talimatla yapıldı. Bunların hayattaki insanlara saygısı yok, ölülerimize de yok.” şeklinde tepkisini dile getirdi.