CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, Bursa Şehir Hastanesi konusunda kendisini eleştirdiğini hatırlatarak, “12 yıldır Bursa’da bir tane yeni kamu hastanesi yapmadınız. Varsa yoksa özel hastane açtınız. Bu nedenle insanlar hastaları için aylarca tetkik sırası bekliyor, yatak bulamıyor, yoğun bakım için başka şehirlere taşınıyor veya özel hastanelerde ücretli olarak tedavi olabiliyorlar.” dedi.

İrgil, yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanı’nın, 'Ben Şehir Hastanesi yapılsın diye dert ediyorum. O, hastane yapılmasın da Müezzinoğlu mahcup olsun diye dertleniyor' dediğini hatırlattı. İrgil, şunları kaydetti: “Sizi mahcup etmek gibi bir düşüncemiz asla olmaz. Aksine rakip partinin bile bakanı olsanız, Bursa’nın bir bakanı olmasından memnun oluruz. Kaldı ki Bursa'mızın hem bakanı, hem meslektaşımız, hem de misafirimizsiniz. Öncelikle şunu söylemeliyim; Biz, Bursa’ya bir Şehir Hastanesi yapılmasına karşı değiliz! Biz, hastanenin yapım sürecinde izlenilen usule karşıyız! Sağlıkta özelleştirme ve işletme şekline karşıyız! 12 yıl boyunca durup, salt seçim için temel atma şovu yapılmasına karşıyız!

Hastanenin tamamlanmasıyla, buna en çok sevinecek kişilerden biri benim. Ancak sürecin başlangıcı ve devamına ilişkin kuşku duymamıza neden olan soruları milletvekili olarak sormamız Bakan Bey’i neden sinirlendiriyor anlamış değilim. O, iktidarın bakanı olarak icraattan sorumlu, biz ise muhalefet milletvekili olarak görevimiz soru sormak, denetlemek. Kaldı ki, Meclis’in açılmasını ve çalışmasını istiyoruz, Meclis’i açtılar da biz mi gitmedik? Komisyonların kurulmasına biz mi engel oluyoruz?”

“Bakan’ın Bursa’ya hizmet getirmesi Bursalılardan toplanacak bağışlara mı bağlı? Devlet yatırım yapar, bütçe sağlar.” diyen İrgil, açıklamasına şöyle devam etti: “Bağışla olacaksa Bakan'a gerek yok! Bursalılar zaten yıllardır hem vergi verip hem de bağış yoluyla kamuya destek oluyor. Üstelik bu bağış konusunda sahici ve samimiyseniz, LÖSEV’in halkın bağışlarıyla yaptırdığı hastanenin çalışması için neden izin vermiyorsunuz? Ayrıca Bakan, beni kastederek 'Tıp Fakültesi Acil Servis ek binası için bağış toplayabilir mi?' diye sormuş. Yanlış adama sordunuz. Bütün Bursa bilir ki, ben, Bursa Tıp Fakültesi Acil Servisi’nin kurucu hekimlerinden biriyim. Üstelik 30’lu yaşlarımda sade bir memur iken milyonlarca lira bağış bularak acil servisi kurmuştuk. Kendi ağzınızla da itiraf etmişsiniz ki, 15 yıldır daha bizim yaptığımız bina kadar bile yapamadınız. Bunca yıldır iktidardasınız, o acil servisi bir oda bile genişletemediniz!”

Zaten yıllardır konuyu bağışçıların gönlüne bıraktığınız için, 12 yıldır Bursa’da bir tane yeni kamu hastanesi yapmadınız. Varsa yoksa özel hastane açtınız. Bu nedenle insanlar hastaları için aylarca tetkik sırası bekliyor, yatak bulamıyor, yoğun bakım için başka şehirlere taşınıyor veya özel hastanelerde ücretli olarak tedavi olabiliyorlar. Bizi sevdiğinizi söylemişsiniz. Biz de sizi seviyor ve şirin buluyoruz, ne de olsa şehrimize misafir olarak geldiniz. Biz misafirlere ve meslek büyüklerimize saygısızlık yapmayız. TV programında da sorulduğu gibi lafı dolandırmadan, konuyu saptırmadan, kişiselleştirmeden cevaplarının internette bile olduğunu iddia ettiğiniz sorularımıza yanıt verin. Ben internette bulamadığım için size soruyorum.”