Belediyelere ait masa, sandalyelerin AK Parti seçim bürolarına taşındığını savunan CHP Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, genel seçimler yaklaştıkça adaletsiz ve vicdana sığmayan uygulamalarla karşılaşmaya başladıklarını söyledi.

Kalkan, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirterek, “Şahinbey’de yaşayan 1 milyona yakın her siyasi düşünceden vatandaşımız, Şahinbey Belediyesi, AKP’ye seçim yardımı yapsın diye mi vergi vermektedir? Yaşanan bu skandalın savunulacak hiçbir yanı yoktur. Şahinbey Belediyesi skandallarına yeni bir skandal eklemiştir.” dedi.

Yaklaşan seçim öncesinde AK Parti’li belediyelerin şeffaflıktan giderek uzaklaştığını belirten CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Kalkan, kamu mallarının AK Parti’nin seçim merkezlerine taşındığını öne sürdü. Kalkan, “28.04.2015 tarihinde saat 18.30 civarında Şahinbey Belediyesi’ne ait 27 Z 8223 plakalı araç, Kolejtepe Mahallesi’nde bulunan AKP seçim bürosunun önüne gelerek; araçtan masalar, sandalyeler ve semaverler indirilerek seçim bürosuna taşınmaya başladı. Gelen görevlilere bunun ne olduğunu sorduğum zaman ‘büroya getirdiklerini’ söyledi. Devletin resmi aracı AKP seçim bürosuna niye malzeme taşıyor? Diye sorduğum zaman da soruma yanıt alamadım.” diye konuştu.

Her seferinde dürüst ve şeffaf belediyecilikten dem vuran Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun, yeni bir skandala imza attığını belirten Kalkan, şunları kaydetti: “Şahinbey’de yaşayan 1 milyona yakın her siyasi düşünceden vatandaşımız, Şahinbey Belediyesi AKP’ye seçim yardımı yapsın diye mi vergi vermektedir? Yaşanan bu skandalın savunulacak hiçbir yanı yoktur. Şahinbey Belediyesi skandallarına yeni bir skandal eklemiştir. Şeffaf belediyecilik yapıyorum diyeceksin, bir yandan da mensubu olduğun partiye malzeme, araç ve personel yardımında bulunacaksın. Bunun şeffaflıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Tahmazoğlu ve Şahinbey Belediyesi, bu görevi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun hangi maddesinden alıyor acaba? Memleketin kaynağı nerede diye sorgulandığı bir dönemde kaynakların, bu örnekte bahsettiğim kaynaklarda olduğunu hatırlatıyorum. Bu kanunsuz işi yapan ve emri verenler hakkında da suç duyurusunda bulunacağım.”