Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap, internet fenomeni Fuat Avni'nin iddialarının gerçeğe dönüşmesi halinde özellikle Batı'da imaj kaybeden Türkiye'nin bu kaybının daha fazla olmasına neden olacağını söyledi.

Cihan Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı CHP PM Üyesi Nihat Matkap, Türkiye'de uzun zamandır hukuk sisteminin ciddi yaralandığını ve Türkiye'nin dünya gözünde hukukun üstünlüğünden kopmuş gibi algılandığını söyledi. İddialarla ilgili "Ümit ederim böyle bir şeye girmezler" diyen Matkap, "Sayılan isimler, bilinen kişiler. Bu tür iddialar varsa çağırırlar, savcı gerek görürse dava açar. Ama yıldırma sindirme yapılan bu uygulamalar Batı gözünde değer ve imaj kaybetmiş Türkiye'nin daha da kaybetmesine neden olur."

Basının görevinin hükümeti denetlemek olduğunu söyleyen Matkap, "Denetlenmeye tahammül edemeyenler hükümet olmamalı, siyasetin dışında kalmalı. Zaten TBMM denetim yapamıyor. Tek kişinin yönetiminde bir yasama organı oldu. Yargı bağımsızlığını kaybetti. 7 Haziran bu nedenle önemli bir tarih. Bu tarih otoriter hukuk tanımaz anlayışın sorgulanacağı bir tarih olacaktır." ifadelerini kullandı.