Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Meclis Başkanı Saim Özakalın’la görüştü.

CHP İl Başkanı Tevhit Yavuz ile Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’dan şehrin ekonomisi hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin, siyasi ve ekonomik anlamda çok hassas bir dönemden geçtiğini ifade eden Meclis Başkanı Özakalın, yaşanan belirsizliğin sona ermesinin istikrarın temini için çok önemli olduğunu belirtti. Özakalın, toplumun bütün kesimlerinin sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini söyledi. Tarım ve hayvancılık gibi Erzurum’un gelişip kalkınmasında etkin rol oynayacak sektörlerin yanı sıra potansiyeli olan alternatif sektörlerin de mutlak suretle teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen Özakalın, bölgenin dezavantajlarını avantaja çevirecek, yeni yatırımların önünü açacak ve mevcut işletmelerin de yaşamasına imkan sağlayacak teşvik düzenlemelerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Aytuğ Atıcı ise ziyaretlerinin amacının, bölge insanının sıkıntılarını dinlemek, ihtiyaçlarını belirlemek ve bunlara Ankara’da çözüm üretmek olduğunu ifade etti. Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan da, CHP ve AK Parti arasında yaşanan koalisyon görüşmeleriyle ilgili Başkan Özakalın’a bilgi verdi.