Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yozgat milletvekili adayı H. Aslan Nurdoğdu, Yozgat halkının, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde istenilen yatırımlara hizmetlere kavuşamadığını belirterek, ilde kamuda çalışan taşeron işçilerin CHP iktidarı ile kadroya kavuşacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında ildeki yerel ve ajans temsilciliklerini ziyaret eden CHP Yozgat Milletvekili Adayı H Aslan Nurdoğdu, çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlçe, belde ve köy ziyaretlerinde halkın yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılaştıklarını söyleyen Nurdoğdu, "Ziyaretlerimizde vatandaşlarımızı endişeli, yarınından umutsuz bir durumda görüyoruz. AKP iktidarı döneminde çiftçi girdileri artmış, esnaf Bağ-Kur'unu ödeyemez duruma düşmüş, işçi ve memur banka kredileri ile boğuşurken, asgari ücretli yani taşeron işçilerimiz ay başını getiremez akraba ve yakınlarının yardımları ile hayatlarını idame ettirir duruma düşmüştür. Emeklilerimiz aldığı üç kuruş maaşla kendine yetiremezken onlar da ek iş arar hale geldi. Bunu görmezden gelen AKP’li milletvekilleri toz pempe bir tablo çizerek vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyor." dedi.

Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere emekli vatandaşın yılda iki maaş ikramiye alacaklarını söyleyen Nurdoğdu, "Emekli vatandaşlarımız geçim sıkıntısı yaşıyor. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesinde Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere yılda iki maaş vereceğini açıkladı. Başta tarafsız olması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, bakanları milletvekilleri hep bir ağızdan koro eşliğinde bizim bu vadimizi eleştirmeye başladı. Ben şimdi hepsine soruyorum, siz Aksaray’ı yaptırmak için milyarlarca para buluyor harcıyorsunuz’da emekli vatandaşımıza vereceğimiz maaşın mı hesabını soruyorsunuz. Bu gözboyama işi bitti. Vatandaşımız artık AKP’nin gerçek yüzünü gördü.” diye konuştu.

"AKP HUKUKU ADALETİ ORTADAN KALDIRDI"

17-25 Aralık büyük yolsuzluk operasyonu sonrası yaşananlar ülkenin içeride ve dışarıda imajını da sıfırladığını söyleyen Nurdoğdu, “17-25 büyük yolsuzluk operasyonu sonrası yaşanan hadiseler ülkemizi içeride ve dışarıda çok komik durumlara düşürmüştür. Hukukun tesisi adalet askıya alınmış hırsızlar yerine adaleti sağlayan yargı mensupları zulüm görür hale gelmiştir. Yaptıkları kanunsuz işleri paralel yapıya bağlayan AKP iktidarı kendisini bütün bu işlerden sıyırarak kurtarma telaşı içine girmiştir. Baskıcı tutum sergileyen AKP iktidarı kendi havuz medyası ile sürekli kendi haberlerini yaptırarak her şeyi toz pembe gösterme peşindedir. Kendine muhalif gördüğü yayın organlarını ise denetimlerle, vergilerle, cezalarla, yıldırma gayreti içine girmiştir. Özgür tarafsız basına bu ülkenin dünden daha fazla ihtiyacı vardır. Şuan maalesef özgür basın olarak görülen birkaç yayın organı kalmış onlarında baskıyla sindirmeyle seslerinin kesilmesi istenmektedir. Biz buna asla izin vermeyiz. Çünkü biz özgürlükten, hak ve adaletten yana olacağız. Dil din düşünce ayrımı yapmaksızın herkese eşit bir yaklaşım içinde 76 milyon insanımızı kucaklayacağız.” şeklinde konuştu.