Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat milletvekili adayı H. Aslan Nurdoğdu, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun 1 Mayıs gösterileri sırasında Beşiktaş'ta gözaltına alınan eylemcilerin emniyete götürüldüğü polis otobüsüne yumruk atarak camını kırmasını kınadığını belirtmesi ve 'CHP, DHKP-C ve sol örgütlerle kol kola geziyor’ şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Nurdoğdu, Bozdağ’a ‘edep yahu’ diye seslendi.

CHP Yozgat milletvekili adayı H. Aslan Nurdoğdu, seçim çalışmaları kapsamında ilçe ve köy ziyaretlerinde bulunarak vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi, seçim beyannamesi hakkında bilgi verdi. CHP’nin asla anarşist örgütlerle anılamayacağını vurgulayan Nurdoğdu, “Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’yi anarşist örgütlerle kol kola gezmekle suçlamasını şiddetle kınıyorum. Aslında bu tür polemiğe girmek istemem fakat Bozdağ, partimize yönelik sarf ettiği bu açıklamayı Yozgat’ta yaptığı için bende ona cevap verme gereği duydum. Sayın Bozdağ, CHP anarşizmi benimsemiş olsaydı veya anarşizmden beslenseydi Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderle yola çıkmazdı. Tarih bilginiz yetersiz olduğu için 1. Dünya Savaşı sırasında gerilla tipi mücadele eden eşkıyaları düzenli ordu sistemine geçirmezdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiyi anarşistlikle suçlamanızı hor görmemek gerek. Fakat Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili, bakanı olan bir kişinin en azından Türkiye tarihiyle ilgili bazı önemli bilgileri öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum, yoksa böyle gülünç durumlara düşebilir. CHP, Cumhuriyetle birlikte Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kurulmuş bir partidir. CHP emperyalizmle mücadele etmiştir, kurtarıcıdır. 1950'de demokrasiyi bu memlekete isteğiyle getirmiş ve dünyaya da örnek olmuş tek partidir. Günümüzde kimlerin demokratik olmadığı ve anarşizmden beslendiği aşikardır.“ dedi.

CHP’nin seçim beyannamesini açıklamasından sonra AK Parti’de tedirginlik yaşandığını, bu sebepten dolayı CHP'yi karalamak için çok büyük bir çaba sarf ettiklerini kaydeden Nurdoğdu, “AKP’de 3 dönemdir Yozgat’ta milletvekili çoğunluğuna sahip. Ama ortada ne yatırım var, ne de taş üzerine konulmuş bir taş. Yozgat’a yatırım yapacağız diyerek yola çıkıyorlar, seçmene sözler veriyorlar icraat yok. Cumhuriyet'in şartlarından yararlanıp milletvekili, bakan olmuş, siyaset bilmeyen, tarih bilmeyen, eğitimsiz insanların CHP’yi anarşist örgütlerle birlikte anması tek kelimeyle abeste iştigaldir. Bozdağ ben sana ne deyim, edep yahu.” diye konuştu.