Çankırı eski valisi ve Isparta CHP milletvekili Ali Haydar Öner, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin aralarında gazeteci, savcı ve polislerin de olduğu 200 kişilik gözaltı listesi oluşturulmasına yönelik iddialarla ilgili soruları cevapladı.

CHP'nin Çankırı'da düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan Öner, Fuat Avni Twetter fenomeni bütün ön görüleri doğru çıkıyor. Keşke çıkmasa diyerek şu açıklamalarda bulundu. "AKP hühümeti, dönemin başbakanı, şimdiki sorumsuz cumhurbaşkanı yargıyı etkisi altına aldı. Medyayı etkisi altına aldı. İş hayatını etkisi altına aldı. En sağlam bankalardan olan Bank Asya’ya önce aleyhte demeçler vererek yıprattı. Sonra TMSF’ye kısmen el koydurttu. Şimdi de tamamen denetimini aldı. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir başbakan, bir cumhurbaşkanı bir bankayı batırmaz. Bu vatana ihanet suçudur. Anayasal üç temel erg vardır. Yasama, yürütme, yargı. Yürütme yasamayı denetim altına almıştır. Medyanın da basının özgürlüğünü tanımamaktadır bu sorumsuz cumhurbaşkanı, anayasal hüküm basın özgürdür sansür edilemez. Buna tabi olan da basında hem özgür değildir. Hem de haysiyetli bir durum sergilememektedir. Öyle kalemler var ki Recep Tayyip Erdoğan ne derse ertesi gün onu diyor. Türkiye’de yandaş basın dönemin başbakanı ne derse onu yazıyor. Kabataş olayı da bunlardan bir tanesidir.”

'HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR'

Fuat Avni bazı gazeteler için böyle bir öngörüyü yayıyor. İnşallah tahuk etmez. diyen Öner, “Cumhuriyet gazetesi TIR'ların resimlerini yayınladı diye başlarına nasıl iş geldi biliyorsunuz. Hidayet Karaca bir dizi yaptı diye darbeci oldu çıktı adam. Mustafa Balbay, aylarca, senelerce yattı küf koktu. Bu kadar ahlaksızlığa sessiz kalmak dinimizde haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır hükmünün gereğini yerine getirmiş oluyorlar. Basın özgürse, milletin memleketin selametini düşünüyorsa anayasal görevini yerine getirmek istiyorsa basın ahlak çerçevesi içerisinde istediğini yazar, istediği resmi basar. Bu sorumsuz cumhurbaşkanının halka zulmüdür. O zulümde bitecek kaçak saraya yaptırdığı o kaçış tüneli onu kurtaramayacak.” dedi.

'İKTİDARINI KAYBEDERKEN TÜRKİYEYİ YAKARAK ÇIKMAK İSTİYOR'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay ise, “Fuat Avni'nin o paylaşımlarını okudum bu savaşı kaybeden Yunan ordusunun kaçarken İzmir’i yakmasına benziyor. İktidarını kaybederken Türkiyeyi yakarak çıkmak istiyor. Ama kaçtığı yere kadar onu yakalayıp getirmek siyasi idarenin görevidir. Mağdur edilmek istenen insanların her zaman yanında olacağız.''