CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak çelenk töreninden yarım saat önce AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın, spor malzemesi dağıtım törenindeki seçim arabalarının meydan kaldırılmamasına tepki gösterdi. Bunun üzerine meydanda bulunan arabalar, tören başlamadan önce götürüldü.

Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Törene Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, AKP Milletvekili Murat Baybatur, CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askerî erkân, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Törende Vali Bektaş, Tuğgeneral Arslan ve Başkan Vekili Güzgülü çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu.

Törene katılan CHP Grup Başkan Vekili Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada 29 Ekim gibi resmi bayramlarda protokol üyeleri dışında siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, kurum ve kuruluşların çelenk koymamasını kınadıklarını söyledi. Özgür Özel, “Bu 29 Ekim töreninin isteyen bütün partilerin, TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, meslek örgütlerinin, Ata’ya saygı duymak isteyen herkesin çelenk sunulmasına engel olunduğu son tören olmasını ümit ediyoruz. AKP’nin, son dönemde cumhuriyetle ilgili giriştiği mücadele sonrasında 29 Ekim törenlerinde çelenk koymaya dahi müdahale var. Bu 1 Kasım seçimleri, bu tip kısıtlamaların son bulduğu bir tören olmalıdır. Bundan sonra herkes istediği zaman gelip çelengini protokol sırasına göre koymalıdır. Biz son kez 29 Ekim’de, partimizin ve sivil toplum örgütlerinin çelenklerini sunacağız. Buradaki kısıtlamayı kınıyoruz ama yine de resmi törenlere katılıyoruz.” dedi.

'KİMSENİN GÖLGE DÜŞÜRMESİNE İZİN VERMEYİZ'

CHP Milletvekili Özel, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak çelenk töreninden yarım saat önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’ın, spor malzemesi dağıtım törenindeki arabalarının alanı terketmemesine tepki gösterdi. Yetkilileri uyardıklarını söyleyen Özel, “29 Ekim özgürlük, demokrasi, ulusal birlik ve beraberlik demektir. Buna gölge düşürecek olan her türlü davranışın karşısındayız. Biraz önce burada, tören alanında iktidar partisine ait beş araç, üzerinde sloganlarıyla birazdan yapacakları propagandaya hazırlık gibi Cumhuriyet Meydanı’nın fonunu oluşturmaya çalıştılar. Orada yetkililere, oradan araçlar çekilmezse bu törene izin vermeyeceğimizi ve çekilene kadar bu törenin başlamasına izin vermeyeceğimizi söyledik. Bu konuda AKP’nin Manisa Milletvekili Murat Baybatur’a, gösterdiği duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Sözümüzü söylediğimiz yetkililer, havaya bakıp başımıza ne gelecek derken Baybatur, durumun ciddiyetinin farkına vardı, oradan araçların kaldırılması talimatını verdi.” diye konuştu.