Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in, dördü eğitim faaliyeti yürüten beş derneğe düzenlenen baskının ardından yaptığı açıklamalara, hukukçular ve şehrin önde gelen isimleri tepki gösterdi. "Bağış, kurban ve burs verecek kişiler, terör örgütüne yardımla suçlanacak." şeklindeki açıklama için CHP Milletvekili Özgür Özel, "Emniyet müdürünün açıklamaları kaale, ciddiye alınacak yaklaşımlar değil." dedi. Özel, bunun bir bürokrat ve müdür açıklaması değil, siyasi açıklama olduğunu söyledi.

Son dönemde her röportaja Türkiye'nin olağanüstü günlerden geçtiğini söyleyerek başladığını ancak artık olağanüstü günlerden değil, olağandışı günlerden geçildiğini belirten Manisa Milletvekili Özel, "Son bir haftada yaşananlar inanılmaz. Dün Manisa'da beş derneğe cadı avı, operasyon yaptılar. Ardından da, 'Bu derneklere yardım edenler, illegal yapılara yardım yaptıklarını bilsinler.' dediler. Legalite, illegalite, yasal olmak, olmamak, hukukun üstünlüğü varken olur. Siz Anayasa'nın en temel teminatı olan hakimlik teminatını ortadan kaldırdıysanız, yani vicdanıyla karar vermiş olan hakimler kararlarından dolayı sorgulanıyor, gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve hapse koyuluyorsa bu ülkede ne hakim teminatı ne de hukukun üstünlüğü ne hukuk devleti vardır. O yüzden artık devletin hiçbir kurumu, mercii yasal olma, yasadışı olma gibi tanımlamalar yapmasın. İnsanların kendi vicdanları ile yaptığı bağışları dahi terör örgütüne destek olarak gören bir devlet yapısı, aygıtı artık düşünülemez." dedi.

'HÜKÜMET ŞUURUNU KAYBETTİ'

Hükümetin devleti yönetemediğini, şuurunu kaybettiğini, kimyasının bozulduğunu savunan Özgür Özel, "Bu yüzden emniyet müdürünün açıklamaları da, Manisa Valisi'nin tüm toplumsal olaylardaki yaklaşımları da artık kaale alınacak, ciddiye alınacak yaklaşımlar değil." diye konuştu. Küçük bir kız çocuğunun, kolundaki künyeyi kaybettiği zaman düşürdüğü yerde arayacağını, bugün Türkiye'de hukukun üstünlüğü, insanlara saygı ve vicdanın seçim sandığında kaybedildiğini söyleyen Özel, "Vatandaşlara söylüyoruz, o küçük kız çocuğu gibi kaybettiğiniz yere gidin, orada arayın, orada bulacaksınız. Çözüm 7 Haziran'dır, seçim sandığıdır. Haramilerin saltanatını yıkıp bu vicdansızları, bu hükümeti görevinin başından ancak yasal seçimlerle götürebiliriz. Herkesi seçimde görevini yapmaya, haramilerin saltanatını, zulüm devletini yıkmaya, yeniden hukukun üstünlüğünü kurmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

'BİRİLERİ HIRSIZLIĞA GÖZ YUMMAYINCA TERÖRİST İLAN EDİLDİ'

Dün Manisa polisinin baskın yaptığı derneklerin açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığını, AK Parti'nin bütün Manisa milletvekillerinin de bu derneklere övgüler düzdüğünü ifade eden Özel, "Bu dernekler, AKP'liler tarafından toplumun vicdanı olarak nitelendiriliyordu. Ne oldu da aynı faaliyeti yapan dernek, terör örgütü oldu? Benim iki tarafa da eşit mesafede olan milletvekili olarak gördüğüm şudur, ne zaman ki birileri, birilerinin yaptığı hırsızlığa, yolsuzluğa göz yummadı, vicdanı elvermedi, 'kral çıplak' dedi, o günden itibaren geçmişin en kıymetli olan, övgüler düzülen, toplumun vicdanı denilen kişilere açıktan terörist demeye başladılar. Ben iki tarafı da eşit mesafede izlemiş biri olarak söylüyorum ki bir yerde hırsız varsa, hırsıza hırsız diyene terörist demek ne kadar akıl vicdanla bağdaşır?" dedi.

'HÜKÜMETİN DEĞİL, DEVLETİN MEMURU OLUN'

Bugün Türkiye'de parti devleti olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Özel, memurlara, "O parti devletinin etkisi altında kimse onların literatürüyle konuşmasın. Bu parti devleti 7 Haziran'da son bulacak ve yeniden hukukun üstünlüğünü tesis edeceğiz. O güne kadar bütün devlet memurlarına şunu söylüyorum, hükümetin değil, devletin memuru olun." diye seslendi.

'EMNİYET MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI SİYASİDİR'

İl Emniyet Müdürü Ceren'in dün yaptığı açıklamalardan sonra İçişleri Bakanı'nın daha da memnun olduğunu, hoşuna giden bir noktaya geldiğini düşündüğünü ifade eden Özel, "Halkın iktidarı kurulduğunda biz bütün memurların devletin memuru mu, hükümetin memuru mu, hukukun üstünlüğüne göre mi, güçlülerin üstünlüğüne mi göre davrandıklarını yeniden etüt edeceğiz. Benim gördüğüm noktada emniyet müdürünün açıklaması bir bürokrat, müdür açıklamasından çok, bir siyasi açıklama olmuş." dedi.