CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Osmaniye’nin seçimlerden sonra akan kan ve gözyaşında acının merkezi olduğunu ifade etti. Özel, “Acıların en fazla hissedildiği Osmaniye’de anaların bacıların yüreğine düşen ateş 70 milyon insanımızın yüreğini yaktı.“ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak, Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut'tan oluşan heyet, 1 Ağustos'tan bu yana 6 şehit veren Osmaniye'de bir takım incelemelerde bulundu.

CHP heyeti ilk olarak şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Nail Toplu ve Melih Avşar’ı ziyaret etti. Ardından Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın baba evine taziyeye giden CHP heyeti, son olarak dün zırhlı polis aracına yapılan silahlı saldırı nedeniyle Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’ne geçmiş olsun ziyaretine gitti.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan ve ikisi de berber olan Nail Toplu ve Melih Avşar’ın durumunu değerlendirdi. Birisinin dükkanını kapatarak diğerinin de düğün için geldiği sırada cenaze törenine katıldığını aktaran Özel, “Kalabalık bir grup içerisinde duyguların yükseldiği bir anda herkesin ağzından çıkarken, pazar günü birileri yememiş içmemiş o kayıtları incelemiş. Dudakları okuyarak bir şeyler tespit etmeye çalışmışlar. Maalesef yeni Türkiye’de terfi etmenin kendini bir yerlere getirmenin 2 kriteri var. Ya birilerini paralel diye ihbar edeceksin ya da cumhurbaşkanına karşı aşırı koruyucu davranıp ‘aferin’ alacaksın. Osmaniye’de cami avlusu kayıtlarının irdelenip iki tane gencin ki kendileri de bu suçu işlemediklerini ifade ediyorlar. O iki genci binlerce kişin arasından ibreti alem için seçip cezaevine koymak ne insafla ne de vicdanla açıklanabilir. Gençlerimize yapılanlar kabul edilir bir şey değil. Hayatlarında ilk defa ceza evine girdikleri için neye uğradıklarını şaşırmış durumdalar. Bir anda şehit acısını paylaşmak için katıldıkları cenazeden sonra Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklu olarak yargılanıyorlar. Bu ayıbı herkesin vicdanlarına şikayet ediyoruz.” dedi.

YARBAYIMIZ HERKESİN SORMAK İSTEDİĞİ SORUYU SORDU
Şehit ailesi ile aralarında duygulu anların yaşandığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şehit ailesini acı içinde ve çok üzgün gördüklerini belirtti. Yarbay Mehmet Alkan ile görüştüklerini aktaran Özel şunları söyledi: “Yarbayımız hemen herkesin sormak istediği soruyu sorduğu için bir anda tüm şehitlerimizin abisi oldu, ailemiz de hepimizin ailesi oldu. Dün ailemize bir kargo gelmiş. Kargoyu açıp baktıklarında aile gözyaşlarına boğulmuş. Şehit Yüzbaşımız askerlerin daha rahat ve güvenli görev yapmalarını sağlamak adına, değiştirme süresi dolmadığı için mihverlerinin içinde bulunan bir malzemeyi kendi parası ile almış. Kargoyu, Yüzbaşımız şehit olduğu için ailesine göndermişler. Bu olayı dinleyince hepimiz duygulandık. Şehidin Abisi Yarbay Mehmet Alkan, ‘Türkiye gündemine bu şekilde nasıl geldiğimizi anlayamadık. Söylediklerim anormal şeyler değildi. Herkesin merak ettiği bir şeyi söyledim’ dedi. Biz de kendilerinin her zaman yanında olduğumuzu ifade ettik.“ diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA KARŞI OLAN YA PARALEL YA DA DÜŞMAN İLAN EDİLİYOR
Daha sonra konuşan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise acılar yaşanırken tedbir almayan devletin şehit cenazelerinde atılan sloganları dudak okuyarak bir suç yaratmaya çalıştığını ifade etti. Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba şunları söyledi: “İnsanların ağızlarını okuyarak suçlu yaratmaya çalışanlar cumhurbaşkanına dokunan ya da ters bakan herkesi yok etmeye çalışıyor. Yapılan bu olaylarla milleti terbiye etmeye çalışıyorlar. Türkiye’ ye diktatörler geldi geçti. Kenan Evren’ler geldi geçti. Türk toplumu onlara boyun eğmedi. Bunlara da boyun eğmeyecektir. Böyle tutuklamalar devam edecekse Türkiye’de cezaevlerinde yer kalmayacaktır. Cumhur başkanına laf söyleyenlerden yer kalmayacaktır. Cumhurbaşkanına karşı olan ya paralel ya da düşman ilan ediliyor. Bu gün burada vatanı için şehit olan askerin cenazesine ailesi ile giden iki gencimiz cumhurbaşkanına hakaretten tutuklu olarak bulunmaktadır. Buna rağmen gençlerimiz -umarım şehit cenazesi gelmez- ama gelirse buradan çıkınca ilk iş olarak şehit cenazelerine katılmak olacaktır dediler.” dedi
Heyet daha sonra diğer 5 şehit ailesini ziyaret etmek için Kadirli ilçesine hareket etti.