CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, sağlıkta devrim yaptık diyenlerin, sigorta güvencesi olan vatandaşlardan bile 13 farklı kalemde kesinti yaptıklarını belirten Özkoç, 1 milyon nüfuslu Sakarya'da sadece 28 yataklı yoğun bakım ünitesi bulunduğuna dekkat çekti. Özkoç, Sakarya'nın uyuşturucu merkezi haline gelen 10 il arasında bulunduğunu, uyuşturucu kullanım yaşının 11'e kadar düştüğünü belirtti.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, AK Parti iktidarının Türkiye’de kötü yönetiminin, Sakarya’daki izdüşümünün farklı olmadığını belirterek, sosyal, ekonomik ve sağlık alanındaki korkutan rakamları açıkladı. Özkoç, Elegante Tesisleri’nde milletvekili adaylarını tanıtım toplantısında, Sakarya’daki sorunlar içinde ayrı bir bölüm ayırdı. Şehirde tarım sektörünün bittiğini dile getiren Özkoç; meraları satılan, üretmeyen ve kaynaklarını satarak, borçlanarak tüketen çiftçinin 200 bin dönümlük alanda tarımsal üretimden vazgeçtiğini vurguladı.

Ekonomik alanda da bölgesel teşvik alanlarının yanlışlığı, sektörel alanlarda yatırım yapacak olan sanayiciyi güçsüz kıldığını dile getiren Özkoç, “Katma değeri yüksek ürün üretmek isteyen yatırımcıları teşvik etmemiştir. Düzce gibi teşvik bölgeleri, sanayicimizi Sakarya'ya değil, göstermelik yatırımlarla başka bölgelere kaymasına neden oldu.“ dedi.

“1 MİLYONLUK KENTTE SADECE 28 YATAKLI YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ VAR”

Sağlıkta da Sakarya’nın durumunun oldukça kötü olduğunu vurgulayan Özkoç; sağlıkta devrim yaptık diyenlerin, uyguladıkları politikayla hastanelerde yeterli sayıda doktor ve sağlık personeli bulundurmadıklarını ifade etti. Sigorta güvencesi olan vatandaşlardan bile 13 farklı kalemde kesinti yapıldığını belirten Özkoç, “İnsanlarımızı ne yapacağını şaşırır hale getirmişlerdir. 1 milyon nüfuslu Sakarya'da sadece 28 yataklı yoğun bakım ünitesinin bulunması, insanlarımızı her gün ölümle yüzyüze bırakmıştır. Yoksulluk, suç oranını artırmıştır.” diye konuştu.

“BİR YILDA 5 BİN ÇOCUK KARAKOLLA TANIŞTI UYUŞTURUCU KULLANIMI 11 YAŞA DÜŞTÜ”

Özkoç, Sakarya'da 2013 yılında 5 bin çocuğun karakolla tanıştığını, yine ilin, uyuşturucu merkezi haline gelen 10 il arasında bulunduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Sakarya'da uyuşturucu kullanım yaşı 11'e kadar düşmüştür. Eğitim de tam bir felaket. Sınav sistemi kalkmadan kapatılan dershaneler, öğrencilerimize hazırlık liselerine yönlendirmiş ancak yüksek ücretli hazırlık liseleri, yoksul öğrencilere üniversite yolunu kapatmaktadır.’’