CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, cumhuriyet tarihi süresince 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar hiç bir dönem insanların ötekileştirilmediğini söyledi.

CHP Manavgat İlçe Başkanlığı, ilçede, alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması yaptı. İlçe Başkanı Öztürk, Cumhuriyet Meydanı'nda partili gençler, partililer, Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve CHP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Dr. Niyazi Nefi Kara ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Meydanda basın açıklaması yapan Öztürk, siyasi iktidarın toplumda oluşturduğu, ayrıştırma, kutuplaştırma ve ötekileştirme siyasetinin milletçe milli bayramları kutlamaları da karışarak kenetleşmeye engel olduğunu savundu.

AK Parti iktidarının 13 yıl içinde bilinçli bir şekilde cumhuriyetin kazanımlarına karşı bilinçli bir şekilde savaş açtığını belirten Öztürk, "Bu iktidar için yolun sonu görünmüştür. CHP iktidarında bayramlarımızı yeniden milletçe kenetlenerek yapacağız. Birilerinin yaptığı gibi halkımız, kutuplaştırmayacağız, ayrıştırmayacağız ve ötekileştirmeyeceğiz. Hep kucaklayıcı olacağız. 77 milyonu kucaklayacağız. Bunlar kendi saltanatları ve padişahlık özlemleri uğruna halkımızı kutuplaştırdı. Ama halkımız 7 Haziran'da bu ayrımcı ve ötekileştirme siyaseti yapanlara gereken dersi sandıkta verecek. Başkanlık sistemi adı altında totaliter ve baskıcı bir rejim oluşturmaya kalkanlara geçit vermeyecek. Baskı, sindirme, kendinden olmayanı yok etme olan yeni Türkiye söylemi masallarına bu milletin karnı tok ve inanmıyor. Milletimiz yeni Türkiye yalanlarına kanmıyor artık. Umarım cumhuriyetimizin değerleri koruma noktasında yeterince sahip çıkamadığımız için gelecek nesiller bizi affeder." diye konuştu.