Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, ikinci tur koalisyon görüşmelerinde bir koalisyonun ortaya çıkacağını dile getirdi.

CHP Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine İl Başkanı Akif Ekici, milletvekilleri Mehmet Şeker ve Mehmet Gökdağ, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Yılmaz ile partililer katıldı. Bayramlaşma sonrası açıklamalarda bulunan CHP’li Şeker, koalisyon görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Şeker, “Şu anda birinci turlar bitti, tahmin ediyorum ikinci turda bir koalisyon ortaya çıkacak. Umarım Türkiye için iyi olur, çünkü Türkiye sorunları çok olan bir ülke. Türkiye'nin çok ciddi problemleri var. Yeni bir anayasa yapması gerekiyor. Türkiye'nin bir Kürt sorunu var. Türkiye'de komşuları ile ilişkide çok ciddi sorunlar var. Bölgemiz ateş altında, ekonomik sıkıntılarımız var. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda Türkiye'nin bir koalisyona, her şeyden önce bir iktidara ihtiyacı var.” dedi.

Şu anda erken seçim görmediğini belirten Şeker, “Bir hükümet kurulacak ve ülkemiz sorunlarını tartışacak. Halk bize bu talimatı verdi. Dedi ki, 'Tek parti olmayacak, başkanlık sistemi olmayacak, diktatörlük olmayacak, yolsuzluklardan hesap soracaksınız' Biz de buna hazırız. Her türlü desteği vermeye de hazırız. Umarım ülkemiz için, memleketimiz için, çocuklarımız için iyi olur. Türkiye şu anda dışarıdan bakıldığında yönetimin, yöneticilerin, siyasilerin parçalı bulutlu olarak gözüken bir ülke. Bunu mutlaka aşmamız lazım. Umarım Türkiye bu işten çok kârlı çıkacak, başarılı çıkacak." diye konuştu.