CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Tokat’ta öğrencilerine ‘size tecavüz mübah’ dediği iddia edilen öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Tanal, şikayet dilekçesini savcılığa verdi. Adliye önünde açıklama yapan Tanal, “Tokat’ta bir öğretmenin öğrencilere ‘size tecavüz mübah, kötülük de mübah’ beyanlarını kullanmakla beraber canice katledilen Özgecan Aslan için kentte düzenlenen eyleme katılan öğrencilere ‘siz koşarak eyleme gittiniz, o toprağın altında Fatiha okudunuz mu, siz de Özgecan gibi olursunuz’ şeklinde ifadelerde bulunmuştur. Tabi bu ifadelerini biz basında okuduk.” dedi.

Bu ifadelerin suç içerdiğini savunan Tanal, “Kamu görevlisi olan bir öğretmenin 657 sayılı devlet memurları kanunu maddesi uyarınca memurun bir grubun aleyhine veya lehine bir açıklamada bulunması, TCK 257. madde uyarınca görevi kötüye kullanma suçunu, 122. madde uyarınca ayrımcılık suçunu, 214. madde uyarınca suç işlemeye tahrik suçunu, 216. madde halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve 217. maddesindeki kanunlara uymamayı tahrik suçunu işlediğinden dolayı suç duyurusunda bulunduk.” diye konuştu.

Olay basına yansıdıktan sonra savcıların resen soruşturma başlatması gerekirken bunun yapılmadığını ifade eden Tanal, “Yapılmaması nedeniyle bu bir yakın tehlike oluşturur. Bu nedenle bu suçta 77 milyon insanımızın hepsi mağdurdur. Bu anlamda şikayette bulunduk. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.