CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, son günlerde basında yer alan CHP’nin kapatılması iddialarına tepki gösterdi. Tanal, “Dikta rejimin heveslileri dava açmazlarsa namerttirler.” dedi

Mahmut Tanal, CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda aday adaylığını açıkladı. Tanal, İstanbul 1. bölge aday adayı olduğunu söyledi. Hükümetin her türlü antidemokratik yasaları çoğunluk gücüne dayanarak geçirdiğine dikkat çeken Tanal, her şeye rağmen AK Parti iktidarının kendisini susturamadığını dile getirdi. Tanal, “Adaylık sürecinde kontenjana da sığınmadım. Yeni adaylık için eğer örgütüme ve 4 yıllık çalışma dönemine güvenmiyorsam bana yazıklar olsun! Burada ben kendimi sizlere emanet ettim. Sizlerin vicdanına güveniyorum. Netice itibariyle milletvekili olarak orada makama mevkiye ihtiyacım yok. Kişisel talebim yok. Ülkemin Suriye’ye, Irak’a dönüşmesini istemiyorum. Ülkemin diktaya gitmesini istemiyorum. Her tarafta demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüğünün egemen kılınmasını istiyorum. Tüm bunlar için varım.” şeklinde konuştu.

CHP'nin kapatılması iddialarına sert tepki gösteren Tanal, "Cumhuriyet Halk Partisi’ni kapatmak için dava açmazlarsa namerttirler." dedi. CHP'nin Türkiye'ye çok partili yaşamı getiren, bu devleti kuran, hukukun üstünlüğünü savunan, demokrasiyi savunan, özgürlükleri getirmeye çalışan siyasi parti olduğunu söyleyen Tanal, “Cumhuriyet Halk Partisi bu dönemde saldırıya uğradığı kadar hiçbir dönemde saldırıya uğramadı. Türkiye’ye çok partili hayatı getiren Cumhuriyet Halk Partisi, bugün çok partili hayattan tek partili yaşama doğru götürmeye çalışan bir AKP iktidarıyla karşı karşıyayız. Halk burada nasıl kendi evladına sahip çıkıyorsa Cumhuriyet Halk Partisi’ne de o şekilde sahip çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

'BUNLARIN HAYATI YALAN'

Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik yer alan suikast haberi ile ilgili ise, “Bunların hayatı yalan yalan yalan. Bunlar bugüne kadar hep ötekileştirme üzerine kurulu bir hayatı var.” diye konuştu.