7 Haziran seçimleri öncesi CHP Adana Milletvekili Avukat Elif Doğan Türkmen'i (53) tabanca ile bacağından vurarak yaraladığı iddiasıyla tutuklanan zanlı Ali Fuat Elibol (54)'a ilişkin soruşturma tamamlandı. Sanık Elibol, hakkında Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçundan 23 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Alacağının verilmemesinden dolayı bu olayı gerçekleştirdiğini belirten Elibol, amacının haklılığının basında yer alması olduğunu kaydetti. Elibol, iddianamedeki savunmalarında, "Şahsı öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Zaten öldürmek gibi bir kastım olsaydı, ayaklarına sıkmazdım." dedi.

26 Mayıs 2015’te sabah saatlerinde seçim çalışmaları dolayısı ile Karslı Mahallesi'ndeki Park Tesisleri'ne giden CHP’li Elif Doğan Türkmen, içeriye girip telefonuyla konuştuğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırı anı restorandın güvenlik kamerasına yansıdı. Kiraladığı araçla olay yerinden kaçan zanlı bir gün sonra saklandığı yerde yakalanırken, kullandığı silaha el konuldu.

Olay yerinde bir gün önce keşif yapan sanığın saldırıyı planlayarak yaptığı ileri sürülen iddianamede, "...Şüpheli, olay günü toplantının saatinden önce gelerek aracının içinde müştekinin gelmesini bekledi. Aradan geçen sürede eylemini nasıl gerçekleştireceğinin planını yaptı. Saldırıyı yapma düşüncesinden vazgeçmedi. Telefonla konuşarak binaya giren müştekiyi görür görmez silahını çekerek hızla müştekiye doğru koştu. İlk seferde ateş almayan tabancasını yeniden hazır hale getirerek, müştekiye üç kez etti; daha sonra kaçtı. Müştekideki yaralanma basit nitelikle olmadığı Adli Tıp raporu ile belirlendi. Müştekinin bacak bölgesinden yaralanmış olması öldürme kastını ortadan kaldırmaz. Zira o bölgede meydana gelen yaralanmalar nedeniyle de ölümlerin meydana geldiği bilimsel bir gerçekliktir." denildi.

Daha önce yönettiği şirketinde işlerinin bozulması nedeniyle 2009’da ayrılmak zorunda kaldığını dile getiren Elibol, ifadelerinde, Milletvekili Türkmen'in uzun zaman avukatlığını yaptığını hatırlattı. 1980’da Devrimci Yol Ana davasında yargılandığını ve Türkmen’in bu davada AİHM’de kendisini savunduğunu anlatan Elibol, iş yaptığı bir şirketten 358 bin lira tutarında fatura alacağı bulunduğunu açıkladı. Elibol, savunmalarında özetle şunları söyledi: “Bu paranın tahsili için Türkmen’e vekalet verdim. İşlerimin bozulması ve şirketten ayrılmam nedeniyle maliye ve SSK’ya borcum vardı. Bundan dolayı Türkmen alacağı paranın eline geçmeyeceğini söyleyerek, şirketten hak edecek parayı yeğeni B.D.’ye temlik edilmesini istedi. Şirketten alacağım olan 358 bin TL. faizi ile birlikte 690 bin TL. civarında para 21.07.2011’de Türkmen tarafından ıslak imza ile 13. İcra Müdürlüğü’nden çekildi. Türkmen’den paramı istediğimde onun da parayı B.D.’ye temlik ettiğini söyleyerek, ‘gücün yetiyorsa git ondan al’ dedi. Baroya ve Adliye Avukat Suçları Bürosu’na şikayete bulundum. Ancak sonuç alamadım.”

Milletvekili Elif Doğan Türkmen ise beyanlarında, daha önce davalarından dolayı avukatlığını yaptığı Ali Fuat'ı uzun zamandır görmediğini öne sürdü. Şahsın 2 ay önce bürosuna gelerek 2, 3 dakika kendisiyle konuştuğunu aktaran Türkmen, sanığın durumunun iyi olmadığını belirterek, “Para vermen gerekir. Vermezsen ‘sen bilirsin’ diyerek, tehdit etti. Para vermeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine gitti. Bu olaydan sonra büromun giriş kapısının altından adının yazılı olduğu zarf içerisinden yine tehdit vari şekilde para istediğini yazdığını gördüm. Fakat dikkate almadım. Şahıs yeni büroya geldiğinde bazı partililer tarafından kovuldu.” diyerek, şikayetçi oldu.

Cezaevindeki Elibol, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.