CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve CHP eski Milletvekili Melda Onur, Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde açlık grevini sonlandıran Arduç ailesini ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Arduç ailesini telefonla arayarak bir süre görüştü.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Dallıbahçe köyü, Ilısu mezrasında yaşayan Ayhan ve Adile Arduç, Pembelik Barajı yapımı nedeniyle ulaşımı sağlayan köprünün sular altında kalmasıyla yarımada bir yıldır mahsur kalmalarından dolayı 10 gün önce açlık grevi başlatmıştı. Açlık grevinin 10'uncu gününde Tunceli Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, köprünün yapılacağını duyurulmuştu. Dallıbahçe köyü Ilısu mezrasında yaklaşık 1 yıldır mahsur kalan Arduç çifti, valilik açıklamasından sonra açlık grevini sonlandırmıştı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ile CHP eski milletvekili Melda Onur, sabah saatlerinde açlık grevini sonlandıran Ayhan ve Adile Arduç ailesini ziyaret etti. CHP heyeti, yolların kapalı olmasından dolayı, Tunceli Belediyesi'ne ait rafting botu ile Pembelik Baraj Gölü'nün suyunu aşarak Ilısu mezrasına ulaştı. Arduç ailesi ile bir araya gelen CHP heyeti, burada aile ile bir süre görüştü.

KILIÇDAROĞLU, ARDUÇ AİLESİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Arduç ailesini ziyaret ederek sorunlarını dinleyen CHP heyeti, bu konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Heyet daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Adile Arduç ile telefonla görüştürdü.

Adile Arduç, telefonda görüştüğü Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, çok mutlu olduğunu aktardı. CHP eski Milletvekili Melda Onur’un uzun bir süredir konuyu yakından takip etiğini Kılıçdaroğlu’na aktaran Adile Arduç, “Sayın genel başkanım, biz burada bir yıldır cezaevi hayatı yaşıyoruz. Barajı yapan şirket, bizim yollarımızı yapacağını söylemişti ama baraj bittiği halde yollarımız yapılmadı. Burada yalnızlığa terk edildik ve çaresiz kaldık. Açlık grevi yaptık, sizlerin ve kamuoyunun desteği ile davamızda haklı çıktık. Tunceli Valiliği, dün bir açıklama yaparak köprünün kısa sürede yapılacağını söyledi, biz de açlık grevine son verdik. Bize hep sahip çıkın, bu davanın takipçisi olun.” taleplerini iletti.

CHP heyeti ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yapan Ayhan Arduç ise “Dün açlık grevine son verdik. Davamızda haklıydık. Bizi burada yalnızlığa mahkum ettiler. Baraj, yollarımızı yutmuştu, sonunda sesimiz duyuldu ve köprü yapılacak. CHP heyetine çok teşekkür ediyoruz, başından beri hep yanımızda oldular. Bize yardım eden, sahip çıkan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

CHP heyeti adına bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da bölgedeki barajlarla ile ilgili rapor hazırlayacaklarını söyledi. Ağbaba, “Bizler, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Arduç ailesi gerçekten burada çok zor günler geçirdi. Biz daha önce de heyet gönderdik, Melda Onur arkadaşımız geçtiğimiz aylarda köye gelerek Arduç ailesi ile görüşmüş, sorunu Meclis'e kadar taşımıştı. Şimdi üç kişilik heyet ile buraya geldik. Sayın Genel Başkanımız özel bir heyet oluşturarak, onun isteği üzerine geldik ve konuya sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkacağız. Barajlar, Dersim coğrafyası üzerinde büyük bir yıkım etkisi yapmış. Arduç ailesi burada bir cezaevi hayatına mecbur bırakılmış. Valilik, köprünün yapılacağını açıklamış, bu duruma sevindik ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Köprünün açılışına hep beraber katılacağız. Buradan ayrıldıktan sonra bölgedeki çevre sorunları, baraj sorunları ve Arduç ailesinin yaşadığı mağduriyet ile buraya gelen milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bir rapor hazırlayarak genel başkanımıza sunacağız.” şeklinde konuştu.

Arduç ailesi ile bir süre görüşen CHP’li vekiller, daha sonra bota binerek köyden ayrıldı.