Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Prof. Dr. Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Koza İpek Medya Grubu'na hukuksuz biçimde kayyum atanıp, zorla el konmasına sert tepki gösterdi ve bunun bir darbe olduğunu açıkladı.

CHP'nin gazeteci kökenli Milletvekili Utku Çakırözer, "İpek Medya'ya el koyma, yayın durdurma temel hak ve özgürlüklere 'basın, teşebbüs, bilgilenme, mülkiyet' darbedir." dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi de olan Prof. Dr. Gaye Usluer'de, "3 Kasım'da gelmişlerdi. 1 Kasım'da gönderiyoruz. Ellerinden gelse kendilerine oy vermeyecek seçmenin sandığa gidip oy kullanmasını engelleyecekler. Demokrasi düşmanları." ifadesini kullandı.

CHP'nin Avukat Milletvekili Cemal Okan Yüksel ise Koza İpek’e yapılan operasyonun artık bardağın taşma noktası olduğunu ifade etti. Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: "AKP tek ses çıkmasını tercih ediyor. Bugün Koza İpek’e yapılan operasyon artık bardağın taşma noktasıdır. Çok korkuyorlar. Korkan insan zalimleşir, zulüm yapar. Bugün Koza İpek Medya Grubu'na yapılan operasyon ve kayyum atanması, korkularının ne seviyeye geldiğini gösteriyor. Aykırı hiçbir sese tahammülleri yok. Adım adım özgür basın engelleniyor, muhalefetin sesini geniş kitlelere ulaştıracağı tüm mecralar sansürleniyor. Bugün Koza İpek’e yapılan operasyon artık bardağın taşma noktasıdır.”